Zwangerschapsupdate | Week 34-35

Zwangerschapsupdate | Week 34-35

Door de drukte van de feestdagen de afgelopen weken, vliegen de zwangerschapsweken ook voorbij. Inmiddels ben ik alweer 36 weken zwanger en loopt het de zwangerschap nu echt richting het einde. De gezonde zenuwen beginnen te komen en de laatste dingen worden hier thuis afgerond. De afgelopen twee weken waren niet heel spannend gelukkig. Komt ie!

Week 34
We mochten weer voor een controle naar het ziekenhuis, maar dit keer bij de verloskundige daar. De voorweeën nemen meer toe en ik begin af en toe lichte krampen erbij te krijgen. Dit was volgens haar heel normaal omdat je in de laatste fase zit waarbij je lichaam je er nog meer op voor gaat bereiden. Omdat ik heel benieuwd was naar haar groei, kregen we opnieuw een groei echo van deze verloskundige. Alles zag er prima uit, alleen mevrouw groeit vrolijk verder – hoort ook zo natuurlijk – Maar net als 4 weken geleden, gaat ze mooi in dezelfde curve mee. Dus dat betekent dat ze nog steeds 5 weken ongeveer voorsprong heeft op haar groei. Natuurlijk geeft de echo niet altijd zekerheid en kan het maar zo zijn dat het alsnog een klein meisje is bij de geboorte. We kunnen weer met een fijn gevoel naar huis en mogen over twee weken terug komen bij de gynaecoloog. Kijken wat zij er van vind! 

Week 35
Een rustige week wat de zwangerschap betreft. Geen controle op de planning maar even lekker relaxen bij een zwangerschapsmassage. Drie weken geleden heb ik dit voor het eerst laten doen en wat was dat fijn. Mijn hele lichaam kon eindelijk even ontspannen én ik mocht weer even op mijn buik liggen – hoe fijn -. Het slapen word steeds minder. Ik slaap goed in, maar rond een uur of vier word ik wakker en doe dan geen oog meer dicht. Ten eerste omdat zij continue aan het schoppen is en ten tweede omdat ik niet meer lekker kan liggen. Dit is wel iets wat ik als vervelend ervaar omdat ik altijd een hele goede slaper ben geweest en mijn slaap ook echt wel nodig ben. Daarom doe ik nu maar wat vaker tussen de middag dutjes of een korte op de ochtend en een korte op de middag. Ik ben heel bang dat ik anders te moe ben om eventueel te bevallen. 

De komende week staat er dus weer een controle op de planning bij de gynaecoloog. Dan gaan dus echt de allerlaatste loodjes in en kan ze daarna elk moment komen. Ik ben benieuwd hoeveel zwangerschapsupdates er nog volgen!

Bedankt voor het lezen.

Liefs,
Esmée

Volg:
Esmee
Esmee

Find me on: Instagram | Facebook

Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?