Zwangerschapsupdate | Week 32-33

Zwangerschapsupdate | Week 32-33

Zoals ik al vertelde in de vorige zwangerschapsupdate (KLIK!), komt er nu om de twee weken een zwangerschapsupdate online. Dit doe ik omdat de laatste loodjes redelijk in zicht zijn, ik vaker voor controles moet en dat het misschien wel elk moment kan zijn dat ik ga bevallen (of niet). De afgelopen twee weken waren weer wat bewogen weken. Ik praat jullie bij! 

| Week 32 |
Aan het begin van de week stond er gelijk een controle bij de gynaecoloog op de planning. Danny kon helaas niet mee, dus ging ik er alleen heen. Ondertussen durf ik dat wel hoor na al die ziekenhuis bezoekjes die we nu hebben meegemaakt. Maar goed, er werd weer een echo gemaakt en dit zag er allemaal goed uit. Het vruchtwater was onder de norm, dus daar maakte zij zich geen zorgen meer over. Wel kwam er weer naar voren dat mevrouw nog steeds wat aan de grote kant is, dus dat blijven ze goed in de gaten houden.

Na de controle merkte ik wel dat ze steeds rustiger werd in mijn buik, dit voelde best vreemd aangezien ze normaal van alle kanten aan het schoppen is. Maar omdat diezelfde ochtend nog een echo is gemaakt, maakte ik mijn geen zorgen. Een dag later had ik een zwangerschapsmassage op de planning staan. Dit was iets wat mijn verloskundige had aangeraden omdat de harde buiken bleven komen en serieus, dit helpt echt. Ik zat op alle punten in mijn lichaam aardig vast en na de behandeling merkte ik al zoveel verbetering. Stom dat ik hier niet eerder op gekomen ben. Tijdens de behandeling voelde ik haar wel iets beter dan de dag ervoor, maar niet zoals normaal.

Ik begon me toch wat meer zorgen te maken en besloot even met het ziekenhuis te bellen om te overleggen. Je raad natuurlijk het antwoord al, ik moest even langskomen voor een checkup. Even aan de CTG, urine onderzoek en opnieuw een echo. Dit zag er allemaal prima uit en sinds het CTG laat ze weer duidelijk merken dat ze er is. Hallo blauwe ribben!

Diezelfde avond konden wij weer terug naar het ziekenhuis, niks ernstigs hoor. Maar voor een voorlichtingsavond over bevallen. Afgelopen week vertelde ik aan jullie waar ik wilde gaan bevallen (KLIK!) en vond het daarom fijn om toch even naar die voorlichting te gaan. We kregen een rondleiding over de afdeling en er werden verschillende dingen uitgelegd. Best gek, want diezelfde middag zat ik daar nog. De rest van de week verliep gelukkig goed mét een vrolijk schoppend meisje in mijn buik!

| Week 33 |

Vergeleken met de andere weken is dit een rustige week. Er gebeuren niet veel spannende dingen en qua zwangerschap gaat alles zoals het hoort. Wel moesten wij helaas afscheid nemen van mijn pake – opa, voor de niet friezen onder ons -, die toch vrij plotseling is overleden door een hersenbloeding. De hele dienst heb ik de baby niet gevoeld. Maar tijdens het afscheid nemen, dat we om de kist heen stonden, begon ze heel hard te schoppen. Best wel een bijzonder gevoel. Met mijn ene hand op de kist en de andere hand op mijn buik. Het gevoel wat toen door mij heen ging, zal ik nooit meer vergeten.

De rest van de week was niet heel bijzonder. Het slapen gaat helaas steeds slechter omdat ik niet zo goed meer weet hoe ik moet liggen en mijn beide heupen een beetje beurs aan gaan voelen – nog even volhouden, dan kan ik weer op mijn buik slapen –. Gelukkig kan ik overdag mijn slaap een beetje inhalen, dus vind ik het niet enorm erg.

Dit was de zwangerschapsupdate van de afgelopen twee weken. De komende twee weken zijn gezellige weken. Het is namelijk kerst en oud&nieuw. Iets waar ik heel erg naar uitkijk omdat het dan ook bijna 2019 is. Het jaar dat wij écht papa en mama gaan worden. Tot over twee weken bij een nieuwe zwangerschapsupdate.

Bedankt voor het lezen!

Liefs,
Esmee

 

Volg:
Esmee
Esmee

Find me on: Instagram | Facebook

Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?