Zwangerschapsupdate | week 17-20

Zwangerschapsupdate | week 17-20

Er zijn alweer 4 weken voorbij gevlogen en dat betekend dat ik op de helft van mijn zwangerschap ben! De eerste weken gingen ontzettend langzaam, maar nu vliegt het voorbij. Voor je het weet is het alweer februari en dat vind ik helemaal niet erg. Ik ben zo benieuwd naar ons mini meisje. Kan niet wachten tot het zo ver is. Hier is weer een update van de afgelopen 4 weken!

Week 17
De week van de geslachtsbepaling! Eindelijk is het zover en kunnen wij, mocht hij/zij er goed voor liggen, zien wat voor kindje er in mijn buik groeit. Het maakt natuurlijk niks uit wat het geslacht is, maar het is wel extra fijn om te weten waar je je eventueel op kunt voorbereiden. Op donderdag 30 augustus mogen wij plaats nemen in de wachtkamer van een andere verloskundige praktijk. Als het echo apparaat eenmaal op mijn buik staat, begint zij enorm te bewegen. Het is duidelijk te zien dat het een meisje is! Als ik daarna aangeef dat ik best wel tegen de 20 weken echo op zie, gaat de verloskundige alvast verder kijken en ziet ze geen afwijkingen. Ik mag me geen zorgen maken over de 20 weken echo. Ik ben ZO blij! Ik ga nu extra genieten.

Week 18
Deze week heb ik lekker vakantie en kan ik mijn lichaam goed rust geven. Ik merk dat mijn buik steeds meer begint te groeien en dat ik mijn ‘normale’ kleding niet heel goed meer pas. Dus op zoek naar positie kleding, jaja positiekleding. Het word nu allemaal wel heel echt met zo’n bol buikje. Ik merk steeds meer geborrel in mijn buik. Kan niet wachten tot ik de eerste schopjes kan voelen!

Week 19
Wij hadden de 20 weken echo! Ik vond dit zo spannend, voor een uitgebreid verslag hiervan moet je  hier zijn! Dit is ook de week dat wij onze kinderwagen mogen ophalen, weer iets wat we af kunnen vinken op ons lijstje. Zo leuk allemaal dat nieuwe spul. Ik kan absoluut niet wachten om het te mogen gebruiken. Lichamelijk gaat het steeds beter met me. De vermoeidheid word steeds minder en ik merk dat ik meer dingen op een dag kan doen. Fijn fijn fijn!

Week 20
Afgelopen week heb ik toch iets te vroeg gejuicht. Ik merk dat de vermoeidheid de ene dag prima is, maar de andere dag totaal het tegen over gestelde. Gelukkig had ik nog vakantie en kon ik me aardig neergeven op de momenten dat mijn lichaam dat van me vroeg. Deze week hebben wij ook een keuze gemaakt wat voor kleur er op de babykamer komt. – iets met hormonen en vaak van gedachten wisselen – Als de babykamer helemaal af is, zal ik deze uiteraard met jullie delen! Ook beginnen de schopjes nu steeds herkenbaarder te worden. Het is geen geborrel meer in mijn buik, maar het is duidelijk dat dit de voetjes van ons meisje zijn. Voelt ontzettend bijzonder, maar ook wel weer gek. Er zit iets levends in mijn buik – ik ben verliefd, nu al –

Zijn er mensen die zich herkennen met die vermoeidheid in de zwangerschap? Ik ben benieuwd hoe je hier mee om bent gegaan!

Voor nu, bedankt voor het lezen!

Liefs,
Esmee

Volg:
Esmee
Esmee

Find me on: Instagram | Facebook

Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?