Zwangerschapsupdate | week 12-16

Zwangerschapsupdate | week 12-16

Allereerst wil ik jullie allemaal bedanken voor de super lieve reacties die ik afgelopen week heb ontvangen! Er kwamen twee blogposts op die iets minder leuk waren, maar door jullie reacties vond ik het toch heel fijn om te delen. We gaan nu verder met de leuke dingen, namelijk mijn zwangerschap van nu! Benieuwd hoe de afgelopen weken waren? Lees maar mee!

De twaalfde week was een bijzondere week. We deelden de zwangerschap met vrienden en maakten het bekend op Facebook. Door alle reacties is deze week voorbij gevlogen. Eindelijk hoefde ik mijn buikje niet meer te verbergen 😉  Doordat wij in het eerste trimester elke week zowat een echo hadden, moesten we nu even afkicken. Het werd nu om de twee weken dat wij terug mochten komen (ook mooi snel gelukkig!)

Week 13 en week 14 waren qua klachten niet zo bijzonder, alleen de vermoeidheid nam nog meer toe dan in het eerste trimester. Ik maakte nachten van 8-9 uur en kon daarna overdag ook nog uren slapen. Iets wat weer overgaat zeggen ze ;-). In week 14 mochten we terug komen bij de verloskundige en hoorden wij voor het eerst het hartje met een doptone. Dit klonk zo anders dan via de echo zelf. Het hartje ging aardig tekeer, het was net een hardcore feestje in mijn buik. Zo gek dat daar een kloppend hartje in zit, maar dat je het nóg niet voelt. Mijn buik maakte in deze week een enorme groeispurt. Van een klein puntig, net iets teveel gegeten buikje naar een ronde harde zwangerschapsbuik.

We groeiden door naar week 15 en week 16. We brachten in week 16 weer een bezoek aan de verloskundige. Deze kwam tot de conclusie dat mijn vermoeidheid wel extreem was en adviseerde mij om rustiger aan te doen. Vooral voor mezelf maar ook voor de baby. Ik moet nog een hele tijd en het zou fijn zijn als de tweede 20 weken ook zo blijven gaan. Dus, in de avond nog vroeger op bed en in de weekenden iets minder plannen dan nu op de planning stond. Nog 1 week werken en dan heb ik 3 weken vakantie, 3 weken bijtanken zeg maar!

De weken lijken nu voorbij te vliegen. Het eerste trimester ging zo ontzettend langzaam, dat je iedere dag op de klok keek of de dag bijna voorbij was. Maar nu het eenmaal bekend gemaakt is en je de onzekere periode uit bent, vliegt het voorbij. Opzich niet erg hoor, want van mij mag het wel februari zijn. Ben ZÓ benieuwd naar ons kindje..  Maar voor nu geniet ik eerst van mijn groeiende buikje en de schopjes die eraan zitten te komen. De komende week ben ik alweer 17 weken zwanger en laten wij een geslachtsbepaling doen. Daar ben ik ook zo benieuwd naar, benieuwd wat het kleine wondertje voor geslacht heeft. We hebben geen voorkeur want beide is zo ontzettend gewenst.

Ik ben heel benieuwd, wat denk jij dat het wordt? Team blauw of team roze?

Bedankt voor het lezen!

Volg:
Esmee
Esmee

Find me on: Instagram | Facebook

Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?