WAT VIND IK MOOI AAN HET MOEDERSCHAP?

WAT VIND IK MOOI AAN HET MOEDERSCHAP?

Ik ben alweer 9 maanden mama van het mooiste en liefste meisje op deze wereld. Ik wist van te voren dat het moederschap mooi zou zijn, maar dat het zó mooi is, wist ik niet. Vooral de onvoorwaardelijke liefde wat speelt tussen Lynn en mij, Lynn en Danny en Lynn en Liv.. Lees maar mee! 

1. Onvoorwaardelijke liefde

Deze staat echt met stip op één, zoals ik hierboven ook al aangaf. Dat je zo-veel liefde kunt voelen voor zo’n klein mensje en dat dat geheel wederzijds is. Zij bouwt haar leven op onder toezicht van jou, jij kunt haar alles leren, haar de wereld laten zien en vooral altijd achter haar staan. Dit gevoel is gewoon onbeschrijfelijk.

Ook de onvoorwaardelijke liefde met Liv. Eerst twijfelde ik enorm of we wel goed hadden gedaan om een pup te nemen, terwijl ik net zwanger was. Maar eigenlijk is dit de beste keuze ooit geweest. Liv was 10 maanden toen Lynn geboren werd en daardoor groeien zij nu samen op. Vanaf het begin af aan is er al een goede klik geweest tussen die twee en dat gaat voorlopig ook niet veranderen geloof ik. Overal waar Lynn is, is Liv. Ze houd haar continue in de gaten en het liefst likt ze haar helemaal af. Lynn is geen haar beter. Het liefst trekt ze alle haren uit haar lichaam, de tanden uit haar mond of haar ogen uit haar hoofd. Als Liv aan komt lopen, is de lach op Lynn haar gezicht onbetaalbaar.

2. Je bent nooit meer alleen

Ik heb mij in het verleden af en toe wel eens eenzaam gevoeld en daarom had ik ook geen zin om dingen te ondernemen in mijn eentje. Dingen ondernemen zijn nu tien keer zo leuk, omdat zij meestal overal mee naar toe gaat. Tuurlijk is het ook wel eens fijn om even ‘kindloos’ te zijn, om jezelf even op te laden. Maar over het algemeen ben ik altijd blij als ze bij me is en blijf ik het ook vooral volhouden om haar overal mee naar toe te nemen.

3. Al die nieuwe fases

Altijd heb ik geroepen dat mij de baby-fase de leukste fase leek. Maar deze woorden neem ik nu zeker terug. Elke fase heeft zijn leuke dingen (en minder leuke dingen ;)). Maar het lijkt nu alsof ze elke dag weer iets nieuws leert. Iets wat ze zichzelf eigenlijk helemaal aan leert. Vorige week kon ze amper omrollen en nu is dat elke dag vaste prik. Bijzonder vind ik dat! Ik ben alleen heel benieuwd naar het aanleren van zitten, kruipen en zichzelf optrekken. Aan de ene kant denk ik van wacht nog maar even lekker en aan de andere kant kan het mij niet snel genoeg gaan.

Zo kan ik eigenlijk nog wel honderden woorden verder typen over hoe mooi het moederschap kan zijn. Tuurlijk zijn er ook een paar dingen minder mooi aan het moederschap, dat houd je altijd en daar zal binnenkort ook zeker een artikel van online komen. Het is in ieder geval wel een van de beste dingen wat mij is overkomen tot nu toe. Elke dag sta ik op met een glimlach en ga ik slapen met een glimlach.

Wat vinden jullie van het moederschap? Bedankt voor het lezen.

Volg:
Esmee
Esmee

Find me on: Instagram | Facebook

Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?