Wat is de planning?

Wat is de planning?

Ik ben dol op notitieboekjes, lijstjes en agenda’s. Wie mij een beetje kent, weet dat ik overal to do lijstjes heb liggen, verschillende agenda’s en notitieboekjes per jaar koop. – grote ergernis van vriendlief –  Ik ben niet goed in dingen onthouden, vandaar dat ik dan alles op schrijf wat ik moet doen. En om er een beetje structuur in te houden, maak ik per week een weekplanning.

Het begon met simpele agenda’s op de middelbare school, eerst had ik nooit agenda’s maar daar was het verplicht. Dus, een agenda aanschaffen. Eerst moest ik even wennen maar daarna bestond hij niet alleen uit huiswerk schrijven, maar ook het noteren van wedstrijden – paardrijden was mijn grootste hobby, daar komt later een artikel over –, welke paarden ik moest rijden die dag en to do lijstjes. Uit eindelijk werd mijn agenda overvol en begon ik het te verdelen. Zo had ik een agenda voor school, een whiteboard voor de paarden en een notitieboekje voor mijn to do lijstjes. Dit is nooit anders geweest tot dat Danny en ik gingen samenwonen. Ik ging werken in plaats van naar school en had ineens een huishouden erbij. – iets wat ik niet echt gewend was, verwend? ;-)-

Het leek mij slim om een planner te kopen waar ik weekplanningen in kon gaan maken. Op zondag ga ik zitten om te kijken hoe mijn werkweek eruit ziet, daar om heen plan ik het huishouden en andere klusjes. Zo weet ik dat het gebeurd en het er niet bij blijft. Mijn eerste planner was de Passion planner. In de Passion planner kun je op tijdstippen aangeven wat voor afspraken je hebt staan, dit was eerst erg handig totdat ik het overzicht kwijt raakte. Ik ben overgestapt op mijn laptop, om in de iOS agenda te gaan werken. Deze stond dan automatisch op mijn telefoon, ideaal die weekplanning altijd bij je. Alleen hielp dit ook niet echt, ik ben meer van het ouderwetse schrijven in plaats van typen. Ik merkte het vooral omdat ik toen ook begon met bloggen. Daarvoor heb ik ook een planning waar ik me aan hou. Ik ben gaan rond kijken en vond toen de Mascha planner. Deze wordt door veel bloggers gebruikt en de ontwerpster is ook een blogger. Deze gebruik ik nu een paar weken en bevalt me erg goed. Ik heb goed overzicht doordat je verschillende kolommen kunt gebruiken.

Ik gebruik dus nu de Mascha planner en een normale agenda. De normale agenda heb ik mijn diensten voor het werk in staan en mijn afspraken. In de Mascha planner staat dit ook genoteerd, maar dan staat mijn huishouden, planning voor de blog en to do lijstjes er ook bij.

Binnenkort zal ik een uitgebreide review schrijven van de Mascha planner inclusief foto’s van de binnenkant.

Bedankt voor het lezen!

Volg:
Esmee
Esmee

Find me on: Instagram | Facebook

Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?