Waarom doktersassistente?

Waarom doktersassistente?

Op je 15e jaar al beslissen wat je later wil gaan worden, niet heel makkelijk. En vooral niet als je niet eens weet in wat voor richting je moet denken. Mijn leven bestond op dat moment uit paarden, paarden en nog eens paarden.. 

Dus, zoals ik hierboven al aangaf. Op je 15e jaar beslissen wat je wil gaan worden. Ik deed de opleiding VMBO- TL (theoretisch) en kon daarna alle kanten op. Tenminste, dat dacht ik. Want in de 3e klas vond ik paardrijden toch iets belangrijker dan school. En dat heb ik gemerkt, een jaar overdoen én een niveau naar beneden. Dus ik kwam op het VMBO kader terecht. En zo kon ik een jaartje langer nadenken over wat ik precies wil ;-), dat dan weer wel. Eerst wist ik zeker dat ik in de paarden door wilde, elke dag paardrijden. Leek me fantastisch. Daarom heb ik op de middelbare school ook alleen maar snuffelstages in de paardenwereld gedaan, omdat ik zeker wist dat ik dat wilde. Maar op een gegeven moment zag ik toch in, dat dat niet de juiste optie was. Stel, je valt van het paard, breekt iets en kan nooit weer rijden. Dan heb je geen andere diploma’s waar je op terug kan vallen. Dus, ook dat weggestreept. Tot ik op een gegeven moment in het ziekenhuis belande voor mijn buikpijn klachten. Ik had enorm bewondering voor de verpleegkundigen die in het ziekenhuis werkten. Van de een op de andere dag wist ik het, ik wil verpleegkundige worden. Ouders blij, ik blij, want ik had eindelijk iets wat ik wilde worden..

Op naar de open dagen van de Friese Poort en Friesland college, samen met mijn moeder. Op naar het verpleegkundige lokaal. Ik had mij al bijna ingeschreven, zo leuk vond ik het. Tot dat mijn moeder zei dat ik beter ook nog even bij de opleiding doktersassistente langs kon gaan. Dit vond ze ook iets voor mij en het zou een goede vooropleiding zijn voor eventuele andere opleidingen. Met tegenzin ook nog naar dat lokaal. Moeders vond het heel interessant en ik kon alleen maar aan de verpleegkundige opleiding denken. Eenmaal thuis heel veel gesprekken gevoerd  met moeders dat ik beter doktersassistente kon gaan doen in plaats van verpleegkundige. Ze zag mij nog niet mensen wassen en dat soort dingen. Uit eindelijk met tegenzin toch maar doktersassistente gedaan. -mijn moeder heeft altijd gelijk in dit soort dingen ;-)-. 

3 jaar de opleiding doktersassistente gevolgd. In de opleiding zaten 2 stages. Je mocht kiezen wat je wilde, ziekenhuis of bij de huisarts. Mevrouw hier koos natuurlijk 2 keer voor het ziekenhuis omdat ik toch nog steeds verpleegkundige in mijn hoofd had. De 2e stage kon niet in het ziekenhuis, dus werd ik bij een huisarts geplaatst. Met veel tegenzin ging ik daar aan de slag. Niet wetende dat ik het zo ontzettend leuk zou vinden. Door die stage zag ik in, dat dit toch wel heel erg leuk was. Door de stage bij de huisartsenpraktijk, kon ik bij een andere huisartsenpraktijk aan de slag als vakantiekracht. Steeds meer ervaring op doen, en steeds werd het leuker. Na 3 jaar doktersassistente, toch nog gekozen voor een vervolgopleiding. Je raad het al, verpleegkundige..

Na een halfjaar HBO- verpleegkundige gedaan te hebben, ben ik gestopt met deze opleiding. Het was toch niks voor mij en voelde mij meer thuis in het doktersassistente wereldje. Toch fijn dat ik in het begin naar mijn moeder geluisterd heb ;-).

Bedankt voor het lezen!

Volg:
Esmee
Esmee

Find me on: Instagram | Facebook

Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?