Voeding

Voeding

Ken je dat gevoel? Eindelijk op jezelf wonen, zelf beslissen wat je kunt eten, zelf lekkere boodschappen halen. Niet meer hoeven eten wat de pot schaft, gewoon eten waar je zin in hebt. Ik keek er ontzettend naar uit dat ik dat allemaal zelf mocht regelen. Tot er een moment kwam van dat ik niet meer wist wat we even moesten eten omdat we het elke week al aten en dat het toch wel wat ongezond begon te worden. Dus, wat doe je dan.. Toch maar wat meer richting het oude wat we gewend waren.. 

Dus, de opgebakken aardappeltjes werden ingeruild voor gekookte aardappels. Meer groente en wat nieuwe recepten opzoeken. Wij waren redelijk makkelijk qua eten. Opgebakken aardappeltjes omdat het sneller ging dan gekookte aardappelen, kant en klare maaltijden of uit pakjes koken. Ik ben zelf niet zo van het koken, ik heb er eigenlijk een hekel aan. Het duurt me altijd veel te lang, als ik zin in eten heb, dan wil ik het liefst dat het binnen 5 minuten op tafel staat. Helaas werkt dat niet zo. Gelukkig heb ik een man in huis die koken niet zo erg vind, dus die neemt het meestal op zich. Tot ik allemaal lekkere recepten op internet voorbij zag komen, besloot ik toch maar om het roer om te gooien en zelf ook maar eens moest beginnen met koken. Minder pakjes, minder kant en klare maaltijden. Recepten zelf maken, zelf weten je er aan toevoegt. Doordat ik er nu wat meer mee bezig ben, begin ik het zelf ook leuker te vinden. Het eten van zo’n maaltijd maakt het ook leuker en vooral lekkerder. Je weet precies wat je gebruikt en wat er in zit. Sinds afgelopen week zijn we begonnen aan het nieuwste boek van Sonja Bakker. Niet dat ik wil afvallen, maar meer structuur wil brengen aan het eten over de hele dag. Normaal kon ik heel makkelijk zijn met een koekjes-lunch, een taartontbijt of wat dan ook ;-). Dus dat is al een hele verandering voor me. Meer porties eten, maar dan verdeeld over de dag. En nog gezond ook! Ook voor het avondeten staan er lekkere recepten die we zelf nooit maken. Een hele verandering dus in de keuken.

Heb jij toevallig nog lekkere recepten liggen? Reageer dan even in de comments. We vinden het leuk om nieuwe dingen uit te proberen!

Volg:
Esmee
Esmee

Find me on: Instagram | Facebook

Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?