Verslaving

Verslaving

Iedereen heeft vast zijn eigen verslaving. De één aan eten, de ander aan roken. Je hebt zoveel verschillende producten waar je ‘verslaafd’ aan kan zijn. De titel klinkt best heftig, maar ook ik heb een verslaving. Namelijk aan mijn telefoon..

Ik hoef maar even niks te hoeven doen en ik tover mijn telefoon tevoorschijn. Even Facebook of Instagram checken, WhatsApp of de mail. Ik betrap mezelf er wel eens op dat ik mijn telefoon weg leg en binnen 5 seconden er weer bij pak. Het is zelfs zo erg als ik hem even niet kan vinden in mijn tas, dat ik een lichte hartverzakking krijg en pas normaal kan ademen als ik hem in mijn handen heb. Voordat ik op bed ga, nog even alles checken voor dat ik ga slapen. Als ik wakker word, even alles checken wat er gebeurd is. Het is eigenlijk te gek voor woorden. Maar ik merk ook dat ik niet de enige ben die ‘verslaafd’ is aan een telefoon. Als ik om mij heen kijk, zie ik veel mensen met de telefoon in de handen. Op de fiets, als je loopt in het centrum of zelfs in de auto.

‘Vroeger’ was ik al helemaal gek op mobiele telefoons. Bij ons thuis was de regel dat je pas met je 16e jaar een telefoon kreeg. Toen ik een jaar of 10 was, maakte ik al telefoons van karton of papier zodat ik er mee kon spelen. Op mijn 12e jaar kreeg ik de oude telefoon van mijn zus doorgeschoven. – regel verbroken – Iedereen had op de middelbare school al een mobiele telefoon, dus het was echt niet cool om geen te hebben. Simkaart erin en ik hoorde er ook bij. Sindsdien heb ik dus een telefoon op zak, waardoor deze verslaving misschien wel is gekomen.

Ik wil graag van deze ‘verslaving’ af, zodat je bijvoorbeeld ook eens leuk op een verjaardag kan zitten in plaats van tussendoor even je telefoon checken. Vanaf nu wil ik stapje voor stapje mezelf afleren om continue de telefoon erbij te pakken.

Er zijn verschillende tips om af te kicken van je telefoon:

1. Zet je telefoon een halve dag uit, zo krijg je geen drang om op je telefoon te kijken.
2. Download alleen apps die je echt nodig hebt en bekijk de andere dingen bijvoorbeeld 1x per dag op je tablet/laptop.
3. Laat je telefoon in de woonkamer als je op bed gaat, zodat je niet eerst je telefoon nog even checkt en daarna direct gaat slapen.
4. Laat je telefoon in de tas of in je jaszak als je ergens bent, dit voorkomt dat je hem er continue bij pakt.

Ik ben benieuwd of dit gaat helpen. Ik ga het in ieder geval proberen! Zijn er meer mensen die zich hier in herkennen!?

-Tijdens het tikken van dit artikel, heb ik maar 1x op mijn telefoon gekeken. Knap he!?;-) –

Volg:
Esmee
Esmee

Find me on: Instagram | Facebook

Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?