Van niersteen tot syndroom van acnes 2/2

Zoals ik vorige week ook al vertelde over mijn medische verleden dachten we operatie geslaagd, yes nu eindelijk van de klachten af..

Tenminste dat dachten we. De klachten zijn precies een halfjaar weggeweest en toen kwamen ze opnieuw. Weer werd ik ingestuurd met verdenking blindedarmontsteking, dezelfde klachten als die éne avond. Hier kwam niks uit. Het hele ziekenhuis heeft me van binnen en buiten bekeken, maar wisten niet wat het was. Nu zo’n drie jaar geleden – na een paar kijkoperaties en wat opnames in het ziekenhuis verder – zijn ze er opnieuw achter gekomen wat het dan wél kan zijn. Het syndroom van Acnes. Dus dat. Er waren toen weinig artsen die wisten wat het was, omdat het niet zo bekend in Nederland was. Vandaar dat ze er ook wat langer over deden om er achter te komen. Wat houd het in? ACNES is een Engelse afkorting die staat voor Anterior Curaneous Nerve Entrapment Syndrome. Dit is een huidtakje (cutane) van de voorste (anterior) zenuwuiteinden wat beklemd (entrapment) raakt in je buikwand. Deze klachten kunnen dezelfde pijnklachten geven als een blindedarmontsteking. Alleen kan je dit met 1 vinger aanwijzen. Eigenlijk klinkt het heel simpel, een buikzenuw wat in de knoop raakt en niet uit zichzelf eruit komt. Je hebt twee behandelingen hiervoor, je kan een verdovende injectie krijgen op de pijnlijke plek of je kan geopereerd worden. Ik heb inmiddels beide behandelingen gehad. Ik ben 1x geopereerd – alleen is het daarna wel op een andere plek terug gekomen, zul je altijd zien –en ik heb eind vorig jaar mijn laatste verdovende injectie en opname in het ziekenhuis gehad -klopt het af-. Ik voel me nu erg goed en heb al een hele tijd geen klachten meer gehad, laten we dit zo houden.

Bedankt voor het lezen!

Volg:
Esmee
Esmee

Find me on: Instagram | Facebook

Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?