Tag | Bijna mama tag

Tag | Bijna mama tag

Regelmatig vul ik een vragenlijstje – genaamd tag – in zodat jullie mij persoonlijk ook een beetje leren kennen. Ook in de zwangerschap kan er geen vragenlijstje ontbreken! Komt ie!

1. Had je al lang een kinderwens voordat je zwanger werd?
Hier heb ik eerder een artikel over geschreven waarin ik uitleg dat het bij ons niet heel makkelijk is gegaan. Het heeft ongeveer een jaar geduurd voordat ik de eerste positieve zwangerschapstest in handen had. Klik voor het artikel over onze kinderwens!

2. Had je van tevoren verwachtingen over je zwangerschap?
Ja, ik had verwacht dat het iets makkelijker zou zijn. 

3. Wat ging er door je heen toen je een positieve zwangerschapstest in handen kreeg?
De eerste keer kon ik het niet geloven en vond ik mezelf een beetje dom dat ik die test had gedaan. Ik was alleen thuis en het duurde nog zo’n 8 uur voordat Danny thuis was en ik het pas wilde vertellen. De tweede keer was ik erg onzeker. Veel te bang dat het weer mis zou gaan.

4. Had je een voorkeur voor een zoon of een dochter?
Nee, geen voorkeur. Wel had ik heel duidelijk het gevoel dat het een jongen zou worden en was daarom erg verbaasd dat het een meisje word. Het maakt mij niet uit wat voor geslacht het heeft, als het maar gezond is. Lekker cliché he?

5. Had je van tevoren al een duidelijk idee over welke babyspulletjes je wilde hebben? Wat heb je daar uiteindelijk van gekocht?
Ja zeker wist ik dat. Dit heb ik ook al eerder met jullie gedeeld. Er moest en zou een Joolz kinderwagen komen én een zwart-witte babykamer. Van beide is niks gekomen haha.

6.Hoe vind je het om een steeds dikkere buik te krijgen?
Best wel bijzonder. Je hebt eigenlijk niet eens door dat je buik zo aan het groeien is. Heb zelfs wel eens gehad dat ik ’s ochtends wakker werd en dat mijn buik die nacht een lekkere groeispurt had gemaakt. Dan is dat best wel gek om te zien omdat het een dag daarvoor nog niet zo was. Maar goed, van mij mag mijn buik nu wel stoppen met groeien. Hij begint een beetje in de weg te zitten. 

7. Had/heb je twijfels en onzekerheden tijdens deze zwangerschap?
Ja, hier schreef ik ook een artikel over. Nog niet gelezen? Klik!

8. Doe je iets om je voor te bereiden op de bevalling?
Nee. Ik laat het allemaal op mij afkomen. Geen enkele bevalling is hetzelfde en plannen kun je toch niet. Ja of ze moeten een geplande keizersnede afspreken, dan weet je precies hoe en wat. Maar dat is niet het geval.

9. Waar kijk je heel erg naar uit als je baby er straks is?
Ben zo benieuwd hoe ze er uit ziet. Op wie ze het meeste lijkt van ons. Maar ook het knuffelen en voor haar zorgen. Ik heb er echt zoveel zin in!

10. Valt je zwangerschap tot nu toe mee of tegen?
Enorm tegen. Ik heb bijna alle kwaaltjes die je in een zwangerschap kunt krijgen en zelfs in het ziekenhuis zeggen ze dat het mij allemaal niet mee zit. Maar nogmaals, ik ben ontzettend blij dat dit mij gegund is, dus we gaan vrolijk verder!

Dit was ‘m dan! Jullie wisten hier vast al veel van omdat ik veel met jullie deel. Maar ondanks dat, vond ik het heel leuk om hem in te vullen. 

Bedankt voor het lezen!

Liefs,
Esmée

Volg:
Esmee
Esmee

Find me on: Instagram | Facebook

Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?