Syndroom van Acnes | Hoe gaat het daarmee?

Syndroom van Acnes | Hoe gaat het daarmee?

Zoals jullie eerder konden lezen, heb ik er al redelijke medische achtergrond op zitten. Zo konden ze een aantal jaar geleden nooit vinden waar ik altijd last van had. Dit stukje nog niet gelezen? HIER moet je zijn om dat terug te lezen. Hoe gaat het nu met mijn ‘ziekte’ ?

Het is inmiddels alweer 2 jaar geleden dat ik mijn laatste verdovende injectie heb gehad op de pijnlijke ‘acnes’ plek. En volgens mij kan ik zeggen dat deze injectie redelijk slaagt, want ik heb tot nu toe geen klachten weer gehad – klopt het af -. Meestal als ik dit hard op zeg, komt het 3x zo hard weer terug, maar dat is nu even beter van niet met zo’n mini mensje in mijn buik.

Tijdens de laatste controle – 2 jaar geleden dus – hebben wij het uitgebreid met mijn arts over onze zwangerschapswens gehad. Kon dit doorgaan omdat ik altijd last had van die zenuw of moesten wij andere maatregelen treffen? Deze vragen spookten door ons hoofd, dus daarom besloten we toch een beetje toestemming te vragen van mijn behandelend arts. Deze gaf al vrij snel aan dat het geen problemen moest opleveren en dat onze wens gewoon door kon gaan. Wel gaf hij aan dat als de buik op zou rekken, ik eventueel meer klachten zou kunnen gaan krijgen. Maar dat je dan gewoon een verdovende injectie zou kunnen krijgen tijdens de zwangerschap. Hier heb ik gelukkig nog geen gebruik van hoeven maken, wel is het zo dat mijn littekens op mijn buik enorm beginnen te trekken. Smeren smeren smeren, hopelijk blijven ze dan wat soepel. 

Ik merk nu trouwens wel steeds meer dat huisartsen, specialisten en andere mensen hier meer over weten dan een aantal jaar geleden. Toch fijn dat er nu ook sneller aan het syndroom van acnes gedacht wordt, waardoor je sneller een behandeling kunt krijgen.

Dus, al met al gaat het prima met het Syndroom van Acnes. Hoe zit dat met jullie? Hebben jullie er ondertussen al wat meer van gehoord?

Bedankt voor het lezen van mijn korte update!

Liefs,
Esmee

Volg:
Esmee
Esmee

Find me on: Instagram | Facebook

Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?