SINTERKLAAS, VIEREN WIJ DAT?

SINTERKLAAS, VIEREN WIJ DAT?

Sinterklaas is alweer bijna een week in het land en wat vind ik dat leuk. Deze tijd van het jaar is ontzettend gezellig en mijn herinneringen van vroeger komen weer helemaal naar boven. Vooral nu ik moeder ben, kan ik weer van de sinterklaas-tijd genieten. Maar gaan wij het wel vieren? Lees mee! 

Intocht 
Zoals de meesten wel in mijn diary konden lezen, zijn wij vorige week wel bij de intocht van Sinterklaas geweest. Niet dat Lynn snapt wat Sinterklaas is, maar meer voor moeders haar gevoel. (én oma haar gevoel) De intocht van Sinterklaas heb ik altijd een gezellige dag gevonden, dus waarom zouden we daar niet heen gaan? Vorig jaar zaten Danny en ik trouw voor de buis de intocht te volgen en nu was het dus tijd om daar in het echt van te gaan genieten mét Lynn.

 

Schoen zetten
Een schoen te zetten willen wij graag nog even een jaar (of twee) uitstellen. Dit heeft voor nu geen toegevoegde waarde omdat ze het toch niet snapt en we dan net zo goed cadeautjes zo kunnen geven. Wel lijkt mij dit heel erg leuk als ze wel snapt wat de bedoeling is. Liedjes zingen voor het slapen gaan en dan het betoverende koppie zien als ze ’s ochtends op staat. Althans, dat verwacht ik. Want als ik terug denk aan vroeger, vond ik dat altijd het leukste. Snel naar beneden om te kijken of ‘ze’ vannacht geweest zijn. Waar ik dan wel tegen op zie, is de spanning om in de nacht naar het toilet te gaan. Ik kan namelijk nog heel goed herinneren dat ik dat vooral niet alleen durfde..

Pakjesavond
En dan het aller, aller, allermooiste van de hele Sinterklaas tijd. Pakjesavond. Vroeger werden er altijd verschillende manieren bedacht om deze avond zo leuk mogelijk te maken. Zo bedachten mijn ouders een speurtocht voor de cadeautjes, zaten de cadeautjes verstopt in de salontafel/dressoir en stond er ineens een zak voor de deur. Elke keer weer leek het ontzettend ‘echt’. Ook gingen wij jaarlijks naar mijn Pake en Beppe, Opa en Oma en mijn andere Pake en Beppe om daar pakjesavond te vieren. Gezellig met de hele familie bij elkaar en ook daar werden de leukste ideeën bedacht om de cadeau’s op een leuke manier over te brengen. Dit jaar vieren wij thuis geen pakjesavond omdat ik in bovenstaande regels aangaf dat het nog niet begrepen wordt. Wél gaan wij naar mijn schoonouders voor pakjesavond. Mijn schoonouders vinden dat leuk voor de kleinkinderen en ik ook, de magische momenten van vroeger komen weer terug. Waarschijnlijk zal dit straks alleen maar meer worden.

Doen jullie ook aan Sinterklaas of slaan jullie het over?

Bedankt voor het lezen.

Volg:
Esmee
Esmee

Find me on: Instagram | Facebook

Share:

2 Reacties

 1. Avatar
  Alien
  22 november 2019 / 07:43

  Heey Esmee,
  Yvonne en ik, 57 jaar, gaan nog altijd, ieder jaar, naar de intocht van Sinterklaas.
  Genieten!
  Genieten van de koppies van de kinderen.
  Genieten van de sfeer in de stad.
  Genieten van de warme chocolademelk met slagroom.
  Genieten van hoe het vroeger was.
  En …… stiekem een heel klein beetje weer geloven in …..

  Xx Alien

  • Avatar
   Esmee
   Auteur
   24 november 2019 / 18:54

   Super leuk! Je omschrijft mijn gevoel helemaal!
   X!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?