Minivakantie | Oerol

Minivakantie | Oerol

Afgelopen week was het even rustig op de site in verband met mijn vakantie. Even geen laptop, geen stukjes schrijven maar vooral even lekker genieten. Zoals elk jaar gaan wij altijd op minivakantie naar Terschelling, naar het Oerol festival. Dat doe ik samen met mijn moeder, haar vriend en mijn zus. Even een paar dagen er tussen uit. Hoe is dat geweest? Lees je mee? 

Wat is Oerol? 
Het Oerol festival is in 1982 ontstaan uit de passie van Joop Mulder. Het Festival is uitgegroeid tot een internationaal fenomeen. Jaarlijks verandert het eiland Terschelling in juni tien dagen lang in een groot podium voor muziek, theater, dans, kunst en straattheater. Van voorstellingen in de binnenstad tot voorstellingen in de duinen en/of op het strand. (bron, klik hier

Dus dat. Opzich zijn wij niet van die cultuursnuivers, maar vinden dit eens per jaar wel heel erg leuk om mee te maken.. Ik neem jullie mee naar de afgelopen dagen, wat wij allemaal gedaan hebben!

Zaterdag 16 juni
Om 10.30u hebben mijn zus en ik de sneldienst naar het eiland. Mijn moeder is daar al een paar dagen met een vriendin, dus wij hebben eerst even de tijd alleen 😉 Als we aangekomen zijn op het eiland, brengen we de tassen te plek en zoeken we een lunch-tentje op. Lekker op het terras en ondertussen komen er verschillende optredens langs. Je kan mij de hele middag wel op het terras laten zitten, beetje mensen kijken. Genieten! In de avond gaan we naar een muziekfeest op het plein bij de Brandaris. Daar leek het gezellig tot dat het om 22.00u al stopte. Dus, op naar de kroeg. Op stap met je zus en moeder, het is wat ;-).

 

Zondag 17 juni
Even wat uurtjes ingehaald na het avondje stappen. De vriend van mijn moeder komt vandaag aan op het eiland, dus die halen we uiteraard even op. We vertoeven de hele middag op het strand, in de stad of op het terras. Drankje hier, hapje daar. En daarna lekker uit eten bij de heksenketel. Tipje; als je op Terschelling bent, is dit zeker een aanrader!! Uiteindelijk is het buikje vol en lopen we een stukje op de pier. Zo bizar dat je best wel dicht bij de boten staat als ze aankomen.

    

Maandag 18 juni
Laatste dagje is weer aangebroken. Time flies when you having fun. Op naar Midsland voor een terrasje met ondertussen wat voorstellingen bewonderen. Best knap hoe sommige mensen op elkaar kunnen staan etc. We sluiten de dag af bij de Brandaris met een hapje en een drankje – hoe kan het ook anders? vakantie bestaat uit eten en drinken -. De laatste avond is voorbij, bedje in en de volgende ochtend weer vroeg voor de sneldienst richting huis.

Op naar volgend jaar! Wie weet dat we dan wat meer voorstellingen bezoeken 😉

Bedankt voor het lezen!

Liefs, Esmee

 

 

Volg:
Esmee
Esmee

Find me on: Instagram | Facebook

Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?