Mijn eerste weken als moeder

Mijn eerste weken als moeder

Inmiddels is het alweer 6,5 week geleden dat ik ben bevallen. Ik herinner het me nog steeds als de dag van gisteren en vind het bizar dat de tijd zo snel gaat. Voor mijn bevalling fantaseerde ik vaak over hoe de dagen eruit zouden gaan zien met een baby. Heerlijk hele dagen knuffelen, wandelen en vooraal genieten van haar. Ik ben gewoon alweer 6,5 week moeder, ik moet nog enorm wennen aan deze titel maar het is wel het leukste ever.

Draai vinden

Tijdens de tweede week wist ik even niet zo goed hoe ik het allemaal moest hebben. De kraamzorg was weg, Danny was weer aan het werk en ik was nog niet helemaal mobiel. Gelukkig kreeg ik twee dagen hulp van mijn zus en de dagen daarna voelde ik mij al stukken beter. Lynn had gelijk al een beetje een ritme en daar omheen deed ik mijn andere dingen zoals huishouden en stukjes schrijven. Tot week 4 vond ik het redelijk hectisch, de dagen bestonden namelijk uit flesjes uitkoken, flesjes maken en luiers verschonen. Nu sinds twee weken heb ik dit aardig onder de knie en merk ik dat ik soms om 09.00 uur al op de bank zit te bedenken wat we eens gaan doen aangezien alles al aan kant is.

Meenemen naar afspraken

Voor mijn bevalling heb ik altijd geroepen dat ik geen ‘moeilijke’ moeder wil zijn en haar overal mee naar toe wil nemen. Dit heb ik tot nu toe redelijk aangehouden. Natuurlijk heeft een baby rust, reinheid en regelmaat nodig – verschrikkelijk als mensen dat zeggen, maar goed – maar als het even kan, vind ik het fijn om haar mee te nemen. Als wij thuis zijn, heeft Lynn wel een schema waar wij ons aan houden. Zo slaapt ze ’s middags in haar ledikant en gaat ze ’s avonds voor het slapen gaan in bad. Maar ik ga hier geen afspraken om laten. Als ik in de middag weg ben, dan slaapt ze in de kinderwagen en als wij in de avond weg zijn, slaan we het badje over of doen we dit later op de avond. Door haar leeftijd kun je dit ook makkelijk doen, maar als ze straks wat ouder wordt, willen wij dit blijven proberen

Moeder zijn

Ik moet nog steeds ontzettend wennen aan deze titel. Ik vind het nog elke dag bizar dat zij uit mij gekomen is en dat ik gewoon een dochter heb. Als mensen tegen mij zeggen ‘je dochter’, dan moet ik stiekem toch een beetje lachen. Mijn dochter, dan besef ik weer dat ik een echte moeder ben. Af en toe voel ik me zelf nog een beetje kind.

Elke dag begin ik meer te wennen aan het idee en uiteindelijk zal je er wel helemaal aan wennen. Ondanks dat een dag redelijk druk is met een kindje, geniet ik enorm. We gooien er nog eentje in, het is cliché maar wel echt het mooiste wat er is.

Wat vinden jullie van het moederschap?


Bedankt voor het lezen.

Volg:
Esmee
Esmee

Find me on: Instagram | Facebook

Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?