Mijn 2018

Mijn 2018

Het is vandaag 31 december en dat betekend dat het alweer de laatste dag van 2018 is. Dit jaar is belachelijk snel gegaan. Het heeft mooie en minder mooie momenten gehad, maar toch kijk ik enorm uit naar 2019. Hoe heb ik afgelopen jaar ervaren? Wat zijn mijn goede voornemens in 2019?

Januari
De eerste maand van het nieuwe jaar. Een jaar wat voor ons een heel mooi jaar zou worden omdat wij papa en mama zouden worden van ons eerste kindje. Dit liep helaas een totaal andere kant op en kreeg ik op 10 januari een miskraam. Ik schreef hier een uitgebreid artikel over hoe dat gelopen is. Nog niet gelezen? (KLIK!)

Februari
Dit stond vooral in het teken van het verwerken van de vorige maand. Veel (na) controles in het ziekenhuis en een soort van ‘rouwen’. Ondertussen moesten er veel dingen geregeld worden voor de verhuizing, dus daar gingen we maar mee door. Moest immers ook gebeuren. Dit kwam eigenlijk wel op het goede moment. Lekker even ons hoofd ergens anders bij.

Maart
De maand dat wij het ‘ja’ woord tegen elkaar zeiden door middel van een geregistreerd partnerschap. Aangezien wij een huis gekocht hadden én een kinderwens, leek dit ons het beste voor nu. Misschien dat we later nog wel eens willen trouwen, daar vonden wij onszelf nu nog wat te ‘jong’ voor. Ook hier schreef ik een stukje over. De verschillen tussen geregistreerd partnerschap en trouwen. (KLIK!)

April
Eindelijk, het lange wachten werd beloond. Wij kregen de sleutel van ons nieuwe stekkie en konden daar gelijk aan de slag gaan. We hadden ruim de tijd genomen om alles te vernieuwen en over te brengen – omdat we de vorige keer wat in tijdnood zaten –, maar dit was allemaal niet nodig. Het verliep zo ontzettend goed, dat we na een paar dagen ook nog een soort van vakantie hadden! Benieuwd hoe dit verliep? (KLIK!)

Mei
De eerste maand in ons nieuwe huis. Alsof je er al jaren hebt gewoond. Dit went ontzettend snel! En nog steeds zijn wij er ontzettend blij mee. We vierden onze verjaardagen, het geregistreerd partnerschap én de housewarming. Ook schreef ik een artikel over hoe je dit het beste voor kunt bereiden. (KLIK!)

Juni
Na al die leuke dingen van de vorige twee maanden, kon dit er zeker ook nog bij. Op 2 juni hadden wij onze tweede positieve zwangerschapstest in handen. Een heel fijn begin van de nieuwe maand, maar ook veel onzekerheid. Een fijn begin van een fijne maand. Ik ging met mijn moeder, zus en stiefvader een paar dagen naar Terschelling én bij thuiskomst mochten wij onze vriendin Liv ophalen. Ook draaide ik mijn laatste dienst bij de Dokterswacht, omdat ik meer uren had gekregen bij de huisartsenpraktijk. Ineens kwamen alle leuke dingen tegelijk!

Juli
De eerste positieve echo’s én de bekendmaking aan vrienden en familie. Dit vonden wij zó spannend, omdat het de vorige keer hier niet van gekomen is. Gelukkig kregen wij zulke lieve reacties. Dit zou ik zo nog wel eens over willen doen. (KLIK!)

Augustus
Wij kwamen erachter wat voor geslacht ons mini mensje had. Al die tijd heb ik gedacht dat er een jongen in mijn buik groeide, maar dit had ik even goed mis. Het shoppen kon beginnen. Ook schreef ik een stukje over de geslachtsbepaling. (KLIK!)

September
Na een paar maandjes extra werken, heb ik eindelijk vakantie. Iets waar ik zo aan toe was na alle gebeurtenissen. We genieten lekker thuis met Liv en na mijn vakantie begint mijn lichaam wat te kwakkelen. Ik word opgenomen in het ziekenhuis met nierstuwing en vanaf die dag ben ik niet meer aan het werk geweest. (KLIK!)

Oktober
De eerste maand in de ziektewet. Leren rustig aan doen én bouwvakkers over de vloer. Geen goede combinatie als je het mij vraagt. Wel hebben wij hier een hele mooie badkamer voor terug gekregen! (KLIK!)

November
Ook deze maand zit ik nog ziek thuis. De klachten nemen gelukkig wat af, maar zodra ik inspanning verricht, komen ze weer terug. Het lukt me steeds meer om rustig aan te doen en wij genieten nog even van ons laatste weekendje ‘samen’ weg. Nog even er tussenuit voordat mini ons leven komt verbeteren.

December
De laatste maand van het jaar. De maand dat mijn Pake overlijd, we kerst vieren met zijn allen en misschien wel de laatste maand dat wij met z’n tweeën zijn.

Even een kort overzichtje van afgelopen jaar. We hebben niet stil gezeten he!? Elke maand gebeurde er iets moois óf iets minder moois en besef ik elke dag opnieuw, dat we blij moeten zijn met het leven wat we hebben! Dit is ook mijn goede voornemen voor 2019, blijven genieten. Ik wens jullie veel geluk en gezondheid voor het nieuwe jaar. Op naar een mooi 2019, met ons mini meisje!

Bedankt voor het lezen!

Liefs,
Esmée

Volg:
Esmee
Esmee

Find me on: Instagram | Facebook

Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?