Lynn | Update 1 maand

Lynn | Update 1 maand

Het is cliché, maar zo waar. De tijd VLIEGT voorbij. Maar echt. Ik knipper een paar keer met mijn ogen en onze kleine Lynn is alweer een maand oud. Een maand. Hoe dan?

Ik had het niet gedacht, maar het moederschap went zo ontzettend snel. Eerst zag ik er als een berg tegenop om alleen met haar te zijn omdat ik bang was dat ik het allemaal niet zou kunnen. Maar niets is minder waar, je doet het gewoon. Alsof het nooit anders is geweest.

Makkelijke baby

Ik moet wel eerlijk toegeven dat Lynn tot nu toe een hele makkelijke baby is. Ze slaapt best wel veel en is enorm tevreden. De eerste twee weken hadden we er wel moeite mee dat we haar overdag bijna niet hoorden, maar dat ze in de nacht dan begon te keten. In de buik was dit ook al het geval, dus dit was haar eigen ritme. In de eerste week heb ik borstvoeding gegeven – hier later meer over – en daarna zijn we over gegaan op kunstvoeding.

Voeding

Sinds dat wij kunstvoeding geven, merken we dat ze steeds meer mee gaat in ‘ons’ ritme. De eerste week kwam ze nog makkelijk om de drie uren en zo kunnen we het nu steeds meer uitbouwen tot de vier uur en zelfs wel tot de vijf óf zes uur. Overdag krijgt ze standaard om de vier uren 120cc kunstvoeding van Nutrilon. De ene keer moeten wij haar wakker maken en de andere keer vraagt ze er zelf om. Dit is haar schema nu ongeveer:
08.30u – 12.30u – 16.00u – 20.00u – 01.30u – 06.30u

Slapen
Haar eigen ritme begint een beetje te verdwijnen. We proberen overdag alles zo licht mogelijk in huis te houden en zodra zij in de box slaapt, probeer ik mijn huishoudelijke taken te doen. Zo hoort ze de stofzuiger en heb ik standaard de radio aan in huis. Lynn slaapt nog bij ons op de kamer in haar wiegje, maar sinds vorige week slaapt zij tussen de middag in haar ledikant op haar eigen kamer. Zo willen we haar rustig laten wennen aan haar ‘eigen’ bed en kamer. Zodra ik weer begin met werken, zou het fijn zijn dat ze lekker op haar eigen kamertje kan slapen. Dit is haar slaapschema nu ongeveer:
Tussen 10.00u en 12.00u in de box
Tussen 12.30u en 15.30u in haar ledikant
Tussen 16.00u en 20.00u hazenslaapjes in de box en tussendoor is ze veel wakker.
Rond 20.30u in haar wieg voor de nacht.

Ik probeer wel zoveel mogelijk met haar te ondernemen en haar overal mee naar toe te nemen zodat ze daar gelijk aan ‘went’. Ze slaapt dan lekker in de kinderwagen en dan houden wij ons niet aan bovenstaande tijden.

Kleding

Inmiddels past ze nog steeds maatje 50 van kleding en af en toe draagt zij maatje 56 van bepaalde merken.

De komende week staat er een bezoek aan het consultatiebureau op de planning en ik ben heel benieuwd hoe dat zal gaan én hoeveel zij gegroeid is. Ik ben enorm trots op Lynn hoe ze het allemaal doet. Waarschijnlijk zal dit nog wel een aantal keer veranderen, maar dat zien we dan wel. Voor nu zijn we al helemaal blij hoe het gaat en kunnen we ons geen leven meer zonder haar voorstellen.

Hoe ging dat bij jullie? Kwam jullie kindje gelijk in een ritme of was dat lastig?

Bedankt voor het lezen!

Liefs,
Esmée

Volg:
Esmee
Esmee

Find me on: Instagram | Facebook

Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?