LYNN: 5 MAANDEN

LYNN: 5 MAANDEN

Ik begin elke maandupdate met hetzelfde riedeltje. Wat gaat de tijd snel.. Inmiddels vind ik het wel leuk dat de tijd snel gaat, want elke leeftijd – maand – fase is tot nu toe ontzettend leuk. Ze leert steeds meer, krijg meer contact met haar en doordat ze zo groeit kan ik meer kleren voor haar kopen. Win win situatie toch? Dus, 5 maanden oud alweer. Lees je mee? 

Ontwikkeling 
Nou dat gaat in een rap tempo omhoog. Het lijkt wel alsof ze el-ke dag iets nieuws leert en dan kan ik weer de trotse moeke uithangen. Elk ‘eerste’ dingetje is zo leuk om mee te maken – en natuurlijk ontzettend cliché –. Elk speeltje wat ze wil hebben, zorg ze ervoor dat ze het krijgt en ook bij elk blousje/vest/truitje wat ze in haar mond wil hebben. Ze pakt alles gericht en dat is ontzettend leuk. Speeltjes aangeven, boekjes lezen – op haar manier dan – en met knuffels knuffelen. Inmiddels heeft ze ook haar eerste twee tandjes! Daar gaat mijn baby.. Het omrollen van buik naar rug en van rug naar buik blijft nog even op een lager pitje, maar ik verwacht niet dat dat nog heel lang duurt. En ook al duurt het wel wat langer, lekker belangrijk! Alles gaat op haar eigen tempo, soms is het iets sneller en soms iets langzamer.

Schema
Haar schema veranderd niet veel meer, dus dat is voor deze ritme moeke een goed teken. Haar slaapjes worden wel iets korter, maar dat vind ik alleen maar gezelliger. In principe gaat ze alleen ’s middags op bed voor haar middagdutje en dan pas ’s avonds weer voor de nacht. Wel moet ik eerlijk bekennen dat ze de laatste twee weken even van haar ritme af was qua slapen. Ze vond het veel gezelliger om beneden te zijn en vertikte het om tussen de middag te gaan slapen. Inmiddels is dit weer opgelost en slaapt zij in de middag weer heerlijk 3 uren. Misschien last van een sprongetje ofzo!? 😉 Voor de mensen onder ons die het fijn vinden dat ik haar schema deel, komt ie:

08.00 uur: Fles 1 (210ML)
09.30 uur: Fruithapje
Spelen in de box, op het speelkleed of op pad met de kinderwagen/drager. Soms valt ze dan toch nog even een halfuurtje – driekwartier in slaap tussendoor.
11.30 uur: Fles 2 (210ML)
12.00 uur – 15.00 uur naar bed voor haar middagslaapje.
15.30 uur: Fles 3 (210ML)
Spelen in de box, op het speelkleed of op pad met de kinderwagen/drager.
17.00 uur: Groentehapje
Tussen 17.15-18.00 uur valt zij nog wel eens in slaap, maar dit is af en toe.
18.45 uur: Fles 4 (210ML)
19.00 uur – 07.30 uur naar bed voor de nacht.

Groeien 
Bij de vorige update gaf ik aan dat ze bijna uit maatje 62 gegroeid is en dit is helaas nu helemaal het geval. Alle kleding van maatje 62 is verdwenen uit haar kast en bijgevuld met maatje 68. Ik hoop dat ze voorlopig hier nog even in blijft, want ze heeft te leuke kleding van dit maatje. Verder krijgt ze qua voeding zoals het in het boekje staat – volgens het CB – en daar houden wij ons ook lekker aan. We merken wel dat ze enorm lang is/word en niet heel veel vetjes heeft. Qua leggings/broekjes is dit wel lastig, te wijd of veel te kort.. Misschien komt dat nog!?

Bedankt voor het lezen!

Volg:
Esmee
Esmee

Find me on: Instagram | Facebook

Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?