LYNN: 4 MAANDEN OUD

LYNN: 4 MAANDEN OUD

Het is alweer even geleden dat ik wat heb gedeeld op mijn site.. Maar vanaf vandaag ben ik er (voorlopig) weer met artikelen voor jullie. Ik moest even wennen aan mijn nieuwe ‘situatie’ qua combinatie met werk, kind, blog én de aanpassingen in ons huis. De tijd vliegt ondertussen voorbij en we zijn alweer bij maand 4! Tijd voor een update..

Ontwikkeling
Ik heb continue geroepen dat ik heel graag zou willen dat ze voor altijd klein blijft. Deze woorden neem ik inmiddels terug, want ik vind het ontzettend leuk hoe ze nu aan het groeien is en dat ze steeds meer nieuwe dingen leert. De hele dag door heeft ze verhalen -zelfs in de nacht….-, lacht naar iedereen en probeert nu speeltjes te pakken. Ze vind mijn handen heel fijn om in haar mondje stoppen en mijn haren zijn vooral ook heel interessant – lees: er aan trekken – Terwijl ze eerst het liefst hele dagen op haar buik lag, vind ze dat nu iets minder. Tijdens het omrollen is ze met haar hoofdje iets te hard op de grond terecht gekomen – ze lag op een speelkleed op de grond, don’t worry – en sindsdien vindt ze op haar buik liggen een beetje spannend geloof ik.. Geeft ook helemaal niks, we geven haar lekker de tijd en dat gaat inmiddels redelijk. 

Schema
Het slapen gaat nu sinds korte tijd op en af. Er zitten héle goede nachten bij, maar ook minder goede nachten. Sinds ik weer aan het werk ben, begint ze ’s nachts wat te spoken – zul je altijd zien he?- Het zijn tot nu toe geen drama nachten, maar meer dat ze dan begint te brabbelen en als wij dan bij haar komen ligt ze boven de dekens met een enorme smile. – disclaimer: ik weet dat ik niet mag klagen en dat er genoeg mensen zijn met echt gebroken nachten, dus mij hoor je er verder niet over – Haar schema is ondertussen wéér wat veranderd en daarbij zijn ook fruit-groentehapjes toegevoegd. Voor haar is dit nog enorm wennen. Ze weet nog niet zo goed wat ze met het vaste voedsel aan moet, vaak word het dan ook weer via haar tong naar buiten gebonjourd. Haar schema is als volgt: 

07.30-08.00 uur: Fles 1 (210ml)
09.30 uur: Fruithapje
Tussen 08.00-11.30 uur speelt zij in de box, op het speelkleed of zijn we op pad.
11.30 uur: Fles 2 (210ml)
Tussen 12.00 – 15.30 uur slaapt zij in haar ledikantje.
15.30 uur: Fles 3 (210ml)
Tussen 16.00 – 18.45 uur speelt zij in de box, op het speelkleed of zijn we op pad. 3x per week gaat zij in bad rond dit tijdstip. 17.30 uur: Groentehapje
18.45 uur: Fles 4 (210ml) en om 19.00 uur gaat ze naar bed.

Ze krijgt nu nog best veel kunstvoeding omdat ze anders trek blijft houden. Daarom zijn wij over gegaan naar 210ml en proberen dit straks – als ze haar fruithap en groentehap wat beter (en meer) wegkrijgt- weer af te bouwen. Volgens het consultatiebureau doen wij het volgens het boekje, dus dat is helemaal prima. 

Groeien
Afgelopen week mochten wij ons voor de vierde keer melden op het consultatiebureau voor een vaccinatie, meten en wegen. Haar groei gaat in een stijgende lijn door. In haar lengte schiet ze enorm omhoog en qua gewicht gaat dit in een stabiele lijn mee naar boven. Ondertussen is ze alweer 64 cm en 6500 gram. Maatje 62 verdwijnt steeds meer uit haar kast en daarbij word maatje 68 meer toegevoegd. 

Zoals ik hierboven al zei, vind ik het enorm leuk om te zien hoe het gaat qua ontwikkeling. Bijna elke dag zie je haar veranderen en dat vind ik zo bijzonder om mee te maken. Ik ben benieuwd wat ons de komende maand gaat brengen.

Bedankt voor het lezen.

 

Volg:
Esmee
Esmee

Find me on: Instagram | Facebook

Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?