Lynn | 3 maanden oud

Lynn | 3 maanden oud

3 maanden.. De tijd mag van mij wel iets langzamer gaan, maar toch heeft het ook zijn leuke dingen. Ze begint nu oogcontact met je te zoeken, te brabbelen en is wat meer wakker. Het is alweer tijd voor haar derde update.. 

| Ontwikkeling |

Zoals ik in de eerdere maandupdates al aan gaf, is Lynn super makkelijk in de omgang. Ze slaapt overal waar je haar neer zet of kijkt vrolijk om zich heen. Huilt (bijna) niet en slaapt de nachten door. Slapen is volgens mij haar grote hobby, want dat doet ze nog geregeld. Ik hoor om mij heen dat als baby’s doorslapen, ze overdag meer wakker zijn. Maar dit is bij Lynn nog niet helemaal het geval.. Af en toe zit er eens een dag bij dat ze meer wakker is, maar vaak heeft ze nog vaste tijden waarop ze lekker ligt te slapen. Wel merk ik dat ze in de kinderwagen liever niet slaapt. Ze vindt het veel te interessant om om haar heen te kijken, wat ik ook wel snap met het mooie weer wat geweest is.

Haar ontwikkeling gaat volgens mij prima. Ze brabbelt aardig wat af en probeert ook al naar speeltjes te slaan/grijpen. Lachen is haar hobby want dat doet ze de he-le dag door.. Afgelopen week was ze niet helemaal fit en zelfs dan lacht ze..

| Schema |

Met haar 3 maanden doet ze het echt mega goed qua slapen. Ik weet dat wij in onze handjes mogen knijpen met zo’n baby als haar en daar zijn wij ook ontzettend blij mee. Sinds 3 weken ongeveer slaapt ze de hele nacht door. Op advies van het consultatiebureau, hebben wij haar 23.00 uur fles vervroegd naar 20.00 uur en deden haar dan op bed. Eerst kwam ze dan rond 04.00 uur weer, maar na een paar keer werd dit steeds meer uitgesteld. Inmiddels hebben wij haar fles vervroegd naar 19.30 uur en ook dit gaat prima. Er zitten goede nachten bij, maar ook iets minder goed. Maar daar klagen we niet over. Op dit moment hebben wij ons schema weer aangepast omdat Lynn nog langer slaapt dan voorheen. De laatste dagen werd ze niet eerder dan 07.30 uur wakker en om dan 5 flessen in een dag te proppen vinden wij lastig. Lynn overigens ook, want ze hoeft dan vaak niet en/of begint dan te spugen. Ze krijgt nu 4 flessen van 180ml op een dag en dit gaat prima! Wel is het wat aan de vroege kant, maar in overleg met het consultatiebureau was dit helemaal prima.

07.30-08.00 uur: Fles 1 (180ml)
Daarna naar beneden, spelen in de box en valt dan meestal in slaap.
11.30-12.00 uur: Fles 2 (180ml)
Naar bed voor haar slaapje.
15.30-16.00 uur: Fles 3 (180ml)
Spelen in de box, in de wipstoel of tafelstoel. Vaak slaapt ze dan (bijna) niet meer, af en toe een heel kort dutje.
19.30 uur: Laatste fles (180ml) en dan naar bed.

Als ze zich eerder meld dan 07.30 uur, dan krijgt ze het schema van 150ml (5x).

| Groeien |

Het groeien gaat ondertussen gewoon door. Zou niet best zijn dat dat niet zo was trouwens. Maar inmiddels is ze alweer 5500 gram en 61 cm lang. Ze draagt maatje 62 maar ik denk dat het niet lang meer duurt voordat ze doorschiet naar maatje 68.. Het gaat allemaal zo snel, dus we genieten elke dag extra!

Op naar maand 4!

Bedankt voor het lezen!

Volg:
Esmee
Esmee

Find me on: Instagram | Facebook

Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?