Lynn | 2 maanden oud

Lynn | 2 maanden oud

De weken vliegen voorbij en zo is Lynn alweer twee maanden oud. Twee maanden waarin heel wat dingen veranderd zijn. Ze maakt enorme groeispurten, begint te lachen en is veel meer wakker. Zoals ik jullie in de vorige update vertelde, is Lynn nog steeds een makkelijke baby. Lees je mee?

Makkelijke baby

Volgens mij mogen wij echt in onze handen knijpen met haar, want ze huilt (bijna!) niet. Er zijn een paar momenten waarop je haar hoort en dat is tijdens haar jas aantrekken, want dat vindt ze echt niet leuk en tijdens haar huil(half)uurtje aan het einde van de dag. We proberen haar overal mee naar toe te nemen en merken dat ze hier eigenlijk niet anders van wordt. Alleen als het een enorm drukke ruimte is, merk je dat ze moeilijker in slaap kan komen. Maar verder heb je er geen kind aan!

Voeding en slapen

Inmiddels heeft ze haar eerste twee bezoekjes aan het consultatiebureau gehad en daar komt naar voren dat ze haar eigen groeicurve trekt. Het is wel constant, maar ze is wat zwaarder en groter dan de gemiddelde baby. Ze krijgt op dit moment 150ml kunstvoeding aangeboden en meestal gaat dat helemaal op. Voor de nacht krijgt zij 180ml aangeboden. De ene keer gaat dit op en de andere keer laat ze 30ml staan. Geen ramp dus! De ene nacht slaapt zij een hele nacht door en de andere nacht komt zij nog wel eens voor een nachtvoeding waarbij wij haar dan 120ml aanbieden. Dit willen wij per week af gaan bouwen zodat ze uiteindelijk geen nachtvoeding meer ‘nodig’ heeft. Dit is haar schema op dit moment, het wisselt echt per week wel een paar keer. Maar voor nu even een richtlijn: 

05.30 uur 150ml fles – weer terug in bed.
08.30 uur 150ml fles, aankleden en naar beneden.
Tussen 08.30 uur – 10.30 uur speelt zij in de box of ze valt in slaap
11.30 uur 150ml fles
Tussen 12.00 uur – 15.00 uur slaapt zij in haar ledikant op haar kamer
15.30 uur 150ml fles
Tussen 16.00 uur – 19.00 uur speelt zij op haar kleed, in de wipstoel of in de box. Meestal slaapt zij niet meer tussen deze tijden.
20.00 uur 180ml fles en naar bed. 

Vaak maken wij in de ochtend een wandeling en dan slaapt ze in de kinderwagen. Maar er zijn ook momenten dat wij de wandeling ’s middags maken waardoor ze haar middagslaapje verplaatst van ledikant naar kinderwagen.

Groeien

Dat ze goed groeit, weten we inmiddels. Ze is ineens doorgeschoten naar maatje 62 en past ze absoluut geen 56 meer – huilen –. Qua omvang zou het (nog) kunnen, maar qua lengte niet. Ze weegt nu op dit moment 5100 gram, dus dat is een prima gewicht voor haar aantal weken. 

Ik ben enorm blij hoe het nu gaat. Het is een heerlijk vrolijk meisje waardoor je elke dag weer zin hebt om op te staan! 

Bedankt voor het lezen.

Volg:
Esmee
Esmee

Find me on: Instagram | Facebook

Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?