Liv | update #1

Liv | update #1

Inmiddels is het alweer 10 weken geleden dat wij Liv konden ophalen en daar hebben wij geen moment spijt van gehad. Wat zijn die 10 weken omgevlogen en ze is nu al niet meer weg te denken uit ons leven. Alsof ze er al jaren is. Ik had beloofd bij het vorige stukje, meet liv (klik om te lezen), dat ik af en toe een update zou plaatsen hoe het met haar gaat en vooral hoe het ons af gaat om een pup op te voeden.

De eerste twee weken had Danny vakantie opgenomen zodat ze niet gelijk in het diepe gegooid werd en dat was achteraf maar goed ook. Mevrouw vond de bench ab-so-luut niet leuk en deed er dan ook alles aan om hier onderuit te komen. – snap ik heel goed, eerst bij je familie weggehaald worden en daarna opgesloten worden in een hokkie -.Door rustig te trainen, eten in de bench geven en goed te belonen begon zij het steeds leuker te vinden om er in te liggen en werd het makkelijker om haar ‘even’ alleen te laten.

In het begin was ze eigenlijk redelijk snel zindelijk. Ze snapte goed dat dit niet in huis kon en deed daarom haar behoeftes veel buiten. Tuurlijk zaten er af en toe wat ongelukjes bij, maar dat zag je dan door de vingers. De eerste nachten waren lastig, omdat ze maar 2/3 uurtjes achter elkaar sliep en dan begon te blaffen omdat ze moest plassen. Opzich heel goed dat ze dit aangeeft, maar het was iets minder voor de buren 😉 Trouwens, respect voor Danny, hij ging er continue uit voor haar. – ik was in die periode even een slechte partner, iets met net zwanger zijn in combinatie met vermoeidheid en misselijkheid – Elke nacht kon dit uitgesteld worden met een halfuurtje tot een uur en uiteindelijk slaapt ze nu lekker de hele nacht door.

Na die twee weken moest Danny weer aan het werk en was ik ietsje vaker thuis. De bench ging steeds beter en daardoor kon ze ook wat vaker alleen zijn. Ik werk altijd 4 uurtjes en heb dan een uur pauze, waardoor ik naar huis kan en haar kan laten plassen én aandacht kan geven. Als ik vervolgens weer terug ga naar mijn werk, is het baasje na 3 uurtjes weer thuis om deze taak van mij over te nemen. Inmiddels gaat dit steeds beter en houd ze het steeds beter vol. Ze houd er alleen niet van om alleen te zijn, dan hadden we maar geen gezelschapshond moeten nemen ;-).

Wij zijn in deze eerste 10 weken niet met haar op puppy cursus geweest en zijn dit ook niet van plan. Ik weet dat er veel mensen zijn die dit ons wel aangeraden hebben, maar ons gevoel zegt dat dit niet nodig is. Liv luistert ontzettend goed, kan zelfs al op commando plassen, zit, af, volg en naast. We zijn nu volop bezig om haar los te trainen en dit pikt ze ook goed op. Tuurlijk zijn er dagen bij dat ze helemaal niet wil luisteren, maar dat hoort er natuurlijk bij. Volgens mij komt ze al een beetje in de volgende fase, de puberteit. Heel benieuwd hoe ze dan gaat zijn. In ieder geval een goede voorbereiding op februari ;-). Wij zijn ontzettend trots op deze kleine topper, die inmiddels al niet meer heel klein is.

 

Toen… en nu… Klein verschil maar toch? 😉

Bedankt voor het lezen! Tot de volgende Liv-update!

Volg:
Esmee
Esmee

Find me on: Instagram | Facebook

Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?