Kraamtraktatie

Kraamtraktatie

Beschuit met muisjes staat bij iedereen bekend als kraamtraktatie en word vaak ook als traditie aangehouden. Maar wat doe je als je beschuit met muisjes niet helemaal top vind? Wij kozen voor een andere optie, waar wij absoluut geen spijt van hebben.

Als allereerst wil ik geen commentaar geven op mensen die wel volgens traditie beschuit met muisjes doen. Het hoort erbij, maar als ik heel eerlijk moet zijn vind ik het zelf niet helemaal lekker in combinatie met koffie of thee. Ik vind dat daar een stuk taart of een lekkere koek bij hoort. Dus gingen wij opzoek naar een andere optie.

Oranjekoek

Al vrij snel waren wij er over uit dat wij ook graag op het werk wilden trakteren in de kraamweek zodra Lynn geboren was. Op een donderdagmiddag waren Danny en ik het centrum in en liepen wij langs onze favoriete bakker, bakkerij Boonstra in Heerenveen. Daar hebben ze lekkerste oranjekoek van Friesland. Aangezien oranjekoek onze favoriet is – hier kun je ons beide ’s nachts voor wakker maken, echt –, vonden we het een leuk idee om dat als traktatie te regelen voor ons werk. We bespraken de opties en daar waren er veel van. Roze slagroom, witte slagroom, roze muisjes, foto stukjes, chocolaatjes in het roze en ga zo maar door.

Uiteindelijk hebben wij ons eigen stukje oranjekoek samen mogen stellen en dat resultaat is top geworden. De glazuurlaag werd wit gemaakt, de slagroom werd roze en daar op kwam een stukje chocola met een kinderwagen, hobbelpaard of een speen. Een echte geboortetraktatie dus!

Zodra ik bevallen was, hoefden we maar 1 telefoontje te doen en dan zou het de volgende werkdag al klaar liggen. Top service!

Aardbeiengebakje met muisjes

Maar dan moesten wij nog nadenken over een traktatie voor de kraamvisite thuis. Het liefste wilde ik ook oranjekoek daarvoor, maar dat leek ons niet handig aangezien je het toch een beetje vers wilt hebben. Ik zocht op Pinterest naar kraamtraktatie ideeën en kwam op het volgende.

Een aardbeiengebakje gevuld met muisjes. Ten eerste vind ik het er leuk uitzien en ten tweede vind ik het ook nog heel erg lekker. Toen wij dit voorschotelden bij onze kraamvisite, waren er sommige verbaasd dat het geen beschuit was. Maar tot nu toe vond iedereen dit een leuke én lekkere optie. Ik ben blij dat het meeste kraambezoek ondertussen is geweest, want zelf snoep ik elke keer ook eentje mee.

Wat vinden jullie van deze traktaties? Of houden jullie het liever bij de beschuit met muisjes?

Bedankt voor het lezen.

Liefs,
Esmée

Volg:
Esmee
Esmee

Find me on: Instagram | Facebook

Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?