Kraamborrel óf kraambezoek!?

Kraamborrel óf kraambezoek!?

De laatste tijd hoor je steeds vaker dat mensen voor een kraamborrel kiezen zodat ze in één keer van al het kraambezoek af zijn. Opzich is dat handig, maar aan de andere kant heeft dat ook zijn nadelen. Wij kozen voor het traditionele kraambezoek! 

Kraamborrel

De meesten huren een locatie af óf doen dit bij hen thuis – mits je een groot huis of een grote tuin hebt –. De locatie wordt ongeveer hetzelfde ingericht als bij een babyshower en iedereen wordt op dezelfde dag uitgenodigd. Daarnaast zijn ze bij je thuis dan niet meer ‘welkom’ voor een kraambezoek. Het klinkt misschien hard, maar dit wordt wel bedoeld met een kraamborrel. Zo zijn de mensen in één keer van al het bezoek af.

Voordelen:

  • Geen bezoek over de vloer.
  • Als iedereen komt, is het ook gezellig. Zo zien wij een deel van de familie maar eens per jaar op een verjaardag, door een kraamborrel zou je wel weer een extra moment hebben dat alle familie bij elkaar is.

Nadelen:

  • Geen tijd om met iedereen te praten.
  • Iedereen wil je kindje wel even vasthouden, dus dan wordt hij of zij naar iedereen verplaatst (of je moet streng zijn dat dit niet gebeurd)
  • Hoge kosten door afhuren locatie.

Onze keuze

Wij kozen voor het traditionele kraambezoek en achteraf zijn wij daar heel blij mee. Ondertussen is iedereen geweest en dat vonden wij heel gezellig. De eerste weken waren het drukst, dus dan hielden wij ons ook aan vaste tijden en maximaal 2 bezoeken per dag. Maar later werd het minder en zo konden we op ieder moment iemand plannen. Doordat je ‘samen’ bent met je kraambezoek, heb je leukere gespreksstof dan dat je met meerdere bent. En zo kon iedereen, die daar behoefte aan hadden, even met Lynn knuffelen.

Hoe het in de toekomst zal zijn – als het ons gegeven is om nog een kindje te krijgen – weet ik niet. Voor nu zegt mijn gevoel dat we dan weer voor het kraambezoek kiezen, maar het kan ook zo zijn dat het dan tóch een kraamborrel wordt.

Hoe hebben jullie dat gedaan? Alles in één keer of stuk voor stuk?

Bedank voor het lezen!

Volg:
Esmee
Esmee

Find me on: Instagram | Facebook

Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?