Invulboeken | 1. Mijn 9 maanden dagboek

Invulboeken | 1. Mijn 9 maanden dagboek

Zoals jullie inmiddels wel weten ben ik dol op lijstjes, invulboeken en agenda’s. Daarom moest er nu natuurlijk ook een invulboek komen voor mijn zwangerschap. Zo kun je later terugkijken hoe je je zwangerschap hebt ervaren en door middel van foto’s kun je ook weer herinneringen ophalen.

Ik gebruik tijdens deze zwangerschap het 9 maanden dagboek O’baby by Pauline. Eerder had ik de vorige versie van hetzelfde merk. Maar omdat wij van vrienden ‘baby’s eerste jaar’ by Pauline kregen, vond ik het wel zo mooi om alles van dezelfde collectie te hebben. – hormonen geloof ik – Dus de volgende dag lag dit invulboek bij ons in de brievenbus en heb ik de oude versie aan de kant geschoven.

Als je het invulboek open slaat, krijg je eerst een aantal vragen over jezelf en over je partner. Waar jullie elkaar ontmoet hebben, wat voor werk jullie op dat moment doen en er is ruimte voor een foto van jullie samen. Leuke intro dus! Daarna komt er per (zwangerschaps)week een vragenlijstje wat je bij langs kunt gaan. Vooral in de eerste weken word er gevraagd waarom je graag moeder wilt worden, of je medische klachten hebt en of je eventueel al foliumzuur slikt. Later in de weken kom je vragen tegen over hoe je het kindje wilt noemen, notitie lijstjes en afvink lijstjes.

Na een maand is er ruimte voor een buikfoto, je gewicht en de omvang. Zo kun je per maand bijhouden hoeveel je gegroeid bent in 4 weken tijd. Ook is er ruimte voor echo foto’s, foto’s als de mini geboren is en er zit een checklist bij voor onder andere je uitzet.

Ik moet wel heel eerlijk toegeven dat ik hem niet trouw elke week invul. Op een of andere manier vergeet ik het vaak en dan blijft het erbij. Maar na een paar weken heb je hem ook zo weer bijgevuld. Ik ben er in ieder geval enorm blij mee en ik hoop mini ook over een paar jaar! 😉

Hielden jullie ook een 9 maanden dagboek bij tijdens de zwangerschap?

Bedankt voor het lezen!


Liefs,
Esmee

* Dit artikel betreft geen samenwerking, op eigen initiatief geschreven.

Volg:
Esmee
Esmee

Find me on: Instagram | Facebook

Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?