Ik heb verlof!

Ik heb verlof!

Het is vandaag precies 6 weken voor de uitgerekende datum en dat betekent dat mijn verlof officieel van start is gegaan. Niet dat het heel anders is, maar het voelt wel anders. Wat wil én moet ik nog doen de komende 6 weken? Lees maar mee!

De meeste zwangere vrouwen kijken enorm uit naar deze periode. Lekker vrij zijn en de laatste dingen regelen. Bij mij is dit toch een ander gevoel, ik zit namelijk al sinds eind september thuis in de ziektewet. Ik heb een paar dagen in het ziekenhuis gelegen in verband met nierstuwing – benieuwd wat dit is? (KLIK!) – en daarna werd mij geadviseerd om het rustig aan te gaan doen zodat er geen maatregelen hoefden genomen te worden wat schadelijk zou kunnen zijn voor ons kindje. Uiteindelijk werden de klachten steeds minder en ben ik tijdelijk één ochtend in de week gaan werken. Dit beviel prima, tot dat ik weer even in het ziekenhuis terecht kwam met enorm veel harde buiken. Daarna hebben wij de beslissing gemaakt om niet meer aan het werk te gaan tot mijn verlof.

Ik heb dus de laatste weken al redelijk de dingen gedaan die normaal worden gedaan in de laatste weken voor de bevalling. De kleertjes liggen al gewassen en gestreken in de kast. De lakentjes zijn gewassen en gestreken. Zelfs het bedje is al opgemaakt én de vluchttas is gepakt. Eerst vroeg ik me af of ik dan nog wel dingen overhield om in mijn verlof te doen. Gelukkig blijft het huishouden altijd bestaan en heb ik mijn vriendinnetje Liv als gezellige afleiding. Welke 5 dingen moet ik absoluut nog doen voordat ons kindje geboren word?

  1. Zoveel mogelijk slapen – nu het nog kan –
  2. Het wiegje, de kinderwagen én de box gereed maken voor gebruik
  3. Series kijken
  4. Artikeltjes vooruit schrijven
  5. Lekker genieten van de rust – zoals iedereen dat zegt –

De laatste weken zullen vast voorbij vliegen, aangezien de feestdagen er tussen zitten en mijn halve familie jarig is in Januari, dus elk weekend wel een feestje! Hoe vonden jullie de verlof periode? Hebben jullie je verveeld of ging het juist heel snel?

Bedankt voor het lezen!

Liefs,
Esmée

Volg:
Esmee
Esmee

Find me on: Instagram | Facebook

Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?