Hoe komt het met mijn blog!?

Hoe komt het met mijn blog!?

In november a.s. is het alweer een jaar geleden dat ik mijn eigen blog heb gestart, één jaar alweer. De tijd vliegt enorm voorbij en ik begin het schrijven nog leuker te vinden dan dat ik eigenlijk al vond. Ik merk dat er steeds meer bezoekers voorbij komen en dat ik steeds meer contacten krijg met andere bloggers. Vandaag deel ik de echte reden waarom ik vorig jaar begonnen ben met schrijven.

Omdat wij al vrij snel in onze relatie wisten dat wij jong ouders wilden worden, begon ik jonge mommy to be’s te volgen op Instagram. Ik vond – en vind nog steeds trouwens – het leuk om te kijken hoe zij het allemaal doen/deden, ook met oog op de toekomst omdat wij dat zelf ook graag wilden. Een paar daarvan hadden een eigen blog en deelden continue dingen van de zwangerschap, even later de geboorte en daarna de opvoeding van het kindje. Bij mij sprong er een lichtje aan wat aangaf dat ik dit ook heel graag wilde doen. Ik ben altijd al dol geweest op schrijven en dit leek mij een perfecte manier om mijn energie in kwijt te kunnen. Maar goed, waar ga je dan over schrijven als je (nog) niet zwanger bent? Het beste is om 1 onderwerp te hebben wat je continue laat terugkomen. Zoals deze vrouwen deden, het moederschap. Omdat de zwangerschap bij ons even op zich heeft laten wachten, begon ik andere onderwerpen te verzinnen omdat ik toch graag los wilde met mijn eigen site.

Zo ontstond mijn eerste blog site blogesff. Naam bedacht door mijn lieftallige wederhelft omdat ik zelf geen naam kon bedenken wat goed bij mij zou passen. Blog ’s even, maar dan net iets anders zegmaar. Ik ben eerst gestart met een gratis WordPress site, om even te kijken of het echt wel iets voor mij was – iets met faalangst en bang om dingen te delen – De eerste onderwerpen waar ik over schreef waren voornamelijk over sporten en interieur. Dit waren twee dingen die mij dagelijks bezig hielden. Doordat het bloggen steeds leuker werd en ik steeds meer lezers kreeg, vond ik dat het tijd was om het beter uit te pakken. Ik kocht mijn eigen domeinnaam, www.esmeeriemersma.nl – toch maar een andere blog naam, deze kan ik ten alle tijden aanhouden omdat het mijn eigen naam is en blijft 😉 – en schafte een mooi thema aan om mijn site er wat luxer uit te laten zien en daardoor nog meer bezoekers te trekken.

Ik merkte dat het toen hard ging met de bezoekers. Vooral de persoonlijke verhalen die ik heb verteld over mijn Acnes en mijn eerste zwangerschap trokken enorm veel bezoekers. Door alle leuke/lieve/hartverwarmende reacties, besef ik dat het juist heel fijn is om persoonlijke verhalen te delen. Er zijn genoeg mensen die daar zelf iets aan kunnen hebben, maar ook dat je het zelf ‘kwijt’ bent en daar weer met mensen over kunt praten. Maar ik merk ook dat er sommige mensen zijn die het grappig vinden om mijn gedeelde stukjes met anderen te delen en het hier dan uitgebreid over te hebben. Ik trek me daar vanaf nu niks meer van aan. In het begin trok ik me daar wel wat van aan en was dit zeker een reden dat ik toch wilde stoppen met bloggen omdat ik daar onzeker van werd. Nu is dat (gelukkig) niet meer zo en trek ik juist alleen wat van alle leuke en lieve reacties aan. Ik heb tot nu toe al zoveel aan mijn site gehad, vooral als ik het even moeilijk had. Als ik even verdrietig was door de miskraam die wij hebben meegemaakt, ging ik schrijven en begon ik weer een beetje te stralen. Dit vind ik voor mezelf veel belangrijker dan dat er grappig word gedaan over wat ik deel.

Dus nogmaals, ik ben ontzettend blij met mijn site en ik ga hier zeker de komende tijd mee door.  Ik vind het leuk om mijn persoonlijke dingen met jullie te delen. Misschien hebben jullie er wat aan, maar misschien ook totaal niet. Dat is aan jezelf!

Mijn upload schema zal dan ook hetzelfde blijven zoals het nu is, dus op de maandag en vrijdag komt er een artikel online en op de woensdag een plog van het weekend daarvoor – de komende tijd zal dit even op een lager pitje staan, woensdag meer daarover online – 

Bedankt voor het lezen lieve volgers en bedankt dat jullie mij zo trouw volgen. Vind ik echt heel erg leuk!

Liefs,
Esmee

Volg:
Esmee
Esmee

Find me on: Instagram | Facebook

Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?