Hoe komen wij aan Lynn haar naam?

Hoe komen wij aan Lynn haar naam?

Al sinds dat Danny en ik bij elkaar zijn, hadden wij de naam voor onze toekomstige dochter al in gedachten. Een eerste en tweede naam met mijn achternaam. Nu zo’n 7 jaar later, is onze dochter er en heeft ze tóch een andere naam gekregen.

We gaan even terug naar 2011. Bij iedereen in een relatie wordt er over gesproken of je later kinderen zou willen en hoeveel. Wij waren het er beide redelijk snel over eens dat wij wel jong ouders zouden willen worden en dat het twee kinderen moesten worden. Op dat moment had je nog geen gedachten dat het wel eens niet zou kunnen lukken, dus fantaseer je je raak. De meisjes naam werden we het ook snel over eens. De eerste naam houden we nog even voor ons, je weet nooit hoe het komt in de toekomst, maar de tweede naam hebben we wel aangehouden. Aimée had ik toen eens gehoord en ik vond het mooi dat het enorm op mijn eigen naam leek.

Veranderen van naam

De eerste en tweede naam die wij in 2011 hadden bedacht, stond tot de 20 weken van mijn zwangerschap vast. Danny heeft in het begin nog wel eens geopperd dat hij Lynn ook een mooie naam vond, maar op dat moment had ik daar niet zoveel mee – erg he!?-. Later in de zwangerschap had Danny uitgebreide gesprekken met zijn beste vriend over namen en daar benoemde hij nogmaals hardop de naam Lynn. Op dat moment ging bij mij de knop om en vond ik het ineens mooier bij Aimée passen dan de naam die wij eerst hadden.

Na een paar weken nadenken besloten wij samen dat het tóch Lynn Aimée ging worden en dat de naam die we in gedachten hadden, werd doorgeschoven mochten we ooit nog een dochter krijgen. Haar achternaam werd mijn achternaam omdat Danny dat graag wilde. Hier is hij nooit van afgeweken en dat hebben we dus ook aangehouden. Fijn dat je daar tegenwoordig een keuze in hebt. 

Ondanks dat wij op het laatste moment nog geswitcht zijn van naam, ben ik er nog steeds elke dag blij mee. Ik vind haar naam ook echt bij haar gezicht passen en de naam die we in gedachten hadden totaal niet. – of omdat je niet beter weet, dat kan natuurlijk ook nog –

Betekenis

Wat achteraf ook nog eens leuk is, dat beide namen een mooie betekenis hebben. Iets waar ik dan niet naar gekeken heb en wat misschien wel slim is om te doen. Er zijn namelijk ook zat namen met niet zo’n mooie betekenis.

Lynn – beeldschoon

Aimée – geliefde

Jongensnaam

Sinds 2 jaar ongeveer hebben wij ook een eerste en tweede naam voor een jongen in gedachten. Of dit de naam zal blijven durf ik niet te zeggen, je weet het namelijk nooit met ons. Op dit moment vinden wij het beide nog steeds een mooie naam, dus dat houden we voorlopig even zo! 

Waren jullie er snel over uit wat de naam zou worden?

Bedankt voor het lezen!

Volg:
Esmee
Esmee

Find me on: Instagram | Facebook

Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?