HOE BEVALT HET WERKEN NA MIJN ZWANGERSCHAPSVERLOF?

HOE BEVALT HET WERKEN NA MIJN ZWANGERSCHAPSVERLOF?

Inmiddels ben ik alweer 1,5 maand aan het werk en heb ik het gevoel alsof ik er nooit uit ben geweest. Tijdens mijn verlof heb ik een switch gemaakt van regelmatig werken naar onregelmatig. Ik was vooral heel benieuwd hoe dit zou gaan werken met een kleintje, maar inmiddels heb ik mijn draai gevonden. Lees je mee?

Waarom?
Tijdens mijn zwangerschap ben ik dus van werk geswitcht en wat de reden daarvan was, was de komst van Lynn. Ik schreef hier een tijdje geleden een uitgebreid artikel over, dus als je benieuwd bent moet je HIER klikken. Ik ben terug gegaan naar mijn werk wat ik hiervoor deed en werd daar met open armen ontvangen. Ik heb een contract van 16 uur per week, dus dat zijn ongeveer 3 diensten verdeeld over 7 dagen (dus ook in het weekend).

Combinatie
Doordat Danny overdag werkt van 07.00 uur t/m 16.00 uur en mijn doordeweekse diensten vanaf 17.00 uur zijn, kunnen wij elkaar mooi afwisselen in verband met Lynn. Zij hoeft niet naar de opvang en dat scheelt ten eerste ontzettend veel kosten, maar ten tweede zien wij haar zelf opgroeien. En dat is iets waarvoor wij ouders zijn geworden. Ondertussen heb ik alle diensten  weer gehad en moest in het begin weer even wennen. Niet gek he na 8 maanden thuis zitten en niks doen. 

Hoe bevalt het uiteindelijk?
Ik moet zeggen dat dit een hele goede keuze is geweest. Eerst begon ik toch wat te twijfelen omdat je toch je weekenden samen moet inleveren, maar ook dit valt ontzettend mee. De diensten zijn nooit langer dan 7 uren, dus daardoor heb je nog een heel deel van je weekend met elkaar. Ook vind ik het heerlijk om ‘overdag’ lekker vrij te zijn met Lynn. Ik kan mijn huishouden doen wanneer ik wil, boodschappen, het bloggen kan lekker doorgaan en vooral veel Quality time hebben met Lynn. 

Zélfs de nachtdiensten heb ik minder moeite mee dan de voorgaande jaren, dus dat is ook fijn. Wel vind ik het soms nog pittig om een late avonddienst te hebben en dan de volgende dag weer vroeg paraat te staan voor Lynn. Maar goed, misschien is dat ook even wennen nog. Ik ga in ieder geval elke keer met plezier naar mijn werk, omdat het echt iets voor mijzelf is. Even geen mama zijn, maar mensen helpen die het op dat moment nodig hebben. Ik hou er van!

Vonden jullie het lastig? Werken met een kleintje?

Bedankt voor het lezen.

Volg:
Esmee
Esmee

Find me on: Instagram | Facebook

Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?