Het geboortekaartje

Het geboortekaartje

Ook eentje in de categorie ‘het geboortekaartje moet op tijd klaar zijn anders kunnen de hormonen het niet aan’. Sinds de dag dat wij weten dat wij een dochter zouden krijgen, zijn we hier mee bezig geweest. Er zijn zoveel verschillende keuzes en zoveel verschillende websites. Maar uiteindelijk na een paar weken zoeken hebben wij een kaartje kunnen samenstellen.

Ontwerp

Als er hier in huis iets ontworpen moet worden, schuif ik die taak altijd door naar mijn wederhelft. Hij vind het ontzettend leuk om te doen en is nog creatief ook! Zo ontwierp hij de tekening voor de badkamer, de nieuwe tuin en zo ook het geboortekaartje. Het kaartje wat wij uiteindelijk hebben uitgezocht, is een vast kaartje, maar de teksten en het schuifwerk heeft Danny geregeld.

Wij zijn al zoveel geboortekaartjes tegen gekomen in de wachtkamer van de verloskundige, van vrienden óf van familie waardoor wij al een beetje een idee hadden wat wij wel en niet wilden op ons kaartje. Wij houden van een strak kaartje, zonder teveel poespas. We zijn niet van de gedichtjes of lange teksten en ook niet van opvallende kleuren.

Vormgeving

Het was even zoeken, maar uiteindelijk kwamen wij op de website van www.hippe-geboortekaartjes.nl terecht en vonden daar (voor ons) het perfecte kaartje. De vorm is langwerpig en het had geen ruimte voor lange teksten.

De voorkant hielden wij zoals het kaartje was. Alleen haar eerste naam kwam daarop en de geboortedatum. De rest van de voorkant was gevuld met een paar zwart/goude hartjes in een roze vlak. Op de achterkant kwam haar eerste, tweede- en achternaam. Daar onder volgde haar gewicht, lengte en geboortetijd.

Op de achterkant van het kaartje hebben wij zelf nog 2 stukjes toegevoegd, omdat wij zo blij en dankbaar zijn dat wij haar ouders mogen zijn. 

‘ Wat ben jij welkom ‘

‘ Geboren om altijd van te houden!’

Deze twee zinnen vonden wij perfect bij de dankbaarheid passen. 

Uiteindelijk kregen wij van veel mensen te horen dat ze het een mooi en rustig kaartje vonden. Daar zijn wij het zelf helemaal mee eens. We hebben wat extra kaartjes erbij besteld voor onszelf zodat het uiteindelijk in Lynn haar plakboek kan komen. Voor nu staat het kaartje voorlopig nog even te shinen op onze eettafel.

Wat vinden jullie van het kaartje? Mocht je ‘m ook willen, kijk dan even op de website www.hippe-geboortekaartjes.nl

Bedankt voor het lezen!

– dit artikel is op eigen initiatief geschreven, geen samenwerking-

Volg:
Esmee
Esmee

Find me on: Instagram | Facebook

Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?