HET DAGRITME VAN SOPHIE (5 MAANDEN)

HET DAGRITME VAN SOPHIE (5 MAANDEN)

Elke woensdag verschijnt er op www.esmeeriemersma.nl een dagritme van. Het doel hiervan is om moeders te helpen die er moeite mee hebben om een ritme te vinden bij hun kindje. Zelf vind ik het altijd ontzettend leuk en leerzaam om te lezen hoe andere moeders hier mee om gaan.

Vandaag het verhaal van Madelon (@madelonvandewijgaart), zij is de trotse mama van Sophie (5 maanden),

Krijgt jouw kindje borst- of flesvoeding?
Flesvoeding.

Heeft jouw kindje een vast ritme?
Inmiddels wel, hier doen wij ook zo veel mogelijk ons best voor om ons daaraan te houden. Sophie raakt anders helemaal van slag en dan is niks meer goed.

Vanaf wanneer merkte je dat er een ritme ontstond?
Vanaf zo’n 4/5 weken. Wij waren toen een weekendje weg en namen haar sowieso al overal mee naar toe. Naar de supermarkt, even winkelen of even op visite. Ik deed altijd gewoon voeden op verzoek en ze sliep vanzelf wel als ze moe was. Tot dat dat op een gegeven moment niet meer het geval was en ineens niks meer goed was. Alleen maar huilen, ze was alleen stil als ik haar vast hield en er mee ging wandelen. Zelfs even zitten zat er niet in want dat had ze meteen door. (hulde voor de draagdoek) Ons werd geadviseerd structuur en ritme in te brengen en daar zo veel mogelijk aan te houden. We zijn er meteen mee aan de slag gegaan en merkten vrijwel gelijk al verbetering.

Vanaf wanneer ben je gestart met het geven van vaste hapjes?
Met 4 maanden.

Wat is het favoriete fruit van jouw kindje?
Sophie vindt fruit niet zo lekker. Groente eet ze alles van en vind ze heerlijk maar fruit is nog even wennen denk ik. Als ik zou moeten kiezen dan ga ik voor de banaan (die spuugt ze tenminste niet meteen uit).

Wat is het favoriete avondeten van jouw kindje?
Gewoon een fles met een beetje rijstebloem tot nu toe.

Geef je ook tussendoortjes?
Nee nog niet behalve de fruit en groenten dan.

Wat is het dagelijkse schema van jouw kindje?
07:00 uur/07:30 uur: Opstaan.
07:30 uur:  eerste fles + beetje spelen.
09:00 uur: – 11:00 uur: Slapen.
12:00 uur: fruithapje.
12:45 uur: fles + spelen.
14:30 uur – 16:00 uur: slapen.
17:00 uur: groentehapje.
17:30 uur: Fles + spelen.
20:00 uur: naar bed.
21:30 uur: Laatste fles+Rijstebloem  (deze geef ik in bed zodat ze daarna meteen weer door kan slapen)

Disclaimer: Deze rubriek is bedoeld om elkaar te helpen, niet om commentaar te geven. Iedere moeder doet het anders en voelt haar eigen kindje zelf het beste aan. Als dit ‘schema’ de beste manier is voor haar kindje, dan is dat zo en daar hoort iedereen respect voor te hebben. Je eigen kindje staat voorop. Niks is goed, niks is fout!

Bedankt voor het delen van jullie dagritme, Madelon. Alsof Sophie het aangaf dat ze wat meer structuur wilde he hihi, fijn dat ze dit nu allemaal prima vindt! Lijkt het jou ook leuk om het dagritme van jouw kindje te delen? Laat dan even een reactie achter in de comments óf stuur een mailtje naar info@esmeeriemersma.nl

Volg:
Esmee
Esmee

Find me on: Instagram | Facebook

Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?