HET DAGRITME VAN MASON (6 MAANDEN)

HET DAGRITME VAN MASON (6 MAANDEN)

Elke woensdag verschijnt er op www.esmeeriemersma.nl een dagritme van. Het doel hiervan is om moeders te helpen die er moeite mee hebben om een ritme te vinden bij hun kindje. Zelf vind ik het altijd ontzettend leuk en leerzaam om te lezen hoe andere moeders hier mee om gaan.

Vandaag het verhaal van Natascha (@natas.verweij), zij is de trotse mama van Mason Frankie (6 maanden),

Krijgt jouw kindje borst- of flesvoeding?
Mason krijgt flesvoeding, wat een bewuste keus was! Ik zag het niet zitten om borstvoeding te geven en al helemaal niet in het openbaar. En bij kolven moest ik alleen maar denken aan een melkkoe. Haha, ondertussen is Mason 6 maanden en 9 kilo. Dus een goeie flinke knul die het perfect doet op flesvoeding.

Heeft jouw kindje een vast ritme?
Ja we hebben eigenlijk een heerlijk ritme, natuurlijk wil het met een kleintje nog wel eens wisselen maar eigenlijk is het bijna dagelijks hetzelfde.

Vanaf wanneer merkte je dat er een ritme ontstond?
Ik merkte dat het ritme rond de 3 maanden een  beetje begon te komen. Mason viel altijd lastig in slaap, het koste me altijd best veel tijd en energie dat ik ben gaan googlen en terecht kwam bij het boek “baby in een droomritme, lekker slapen zonder huilen!” Ik heb me streng aan de wakker tijd gehouden dat per leeftijd in het boek staat vermeld en ondertussen ging het in slaap vallen elke dag beter. En ineens was dat binnen 5 minuten en zonder huilen. Ondertussen is het nu een super makkelijke slaper en kunnen hem overal neerleggen en hij slaapt.

Vanaf wanneer ben je gestart met het geven van vaste hapjes?
Toen Mason 4 maanden werd ben ik ook direct gestart met oefen hapjes. Ik maakte het vers en deed het in ijsblokbakjes en dan in de vriezer. Zo kon ik elke dag een blokje eruit halen. Eerst kreeg hij 2/3 hapje van het blokje en daarna bouwde ik dat elke dag een beetje op. Ondertussen eet meneer alsof ze leven er vanaf hangt, haha!

Wat is het favoriete fruit van jouw kindje?
Mango is hier een grote hit! Maar eigenlijk eet hij alles qua fruit soorten wat hij mag hebben. Ik meng ook veel soorten door elkaar. Tegenwoordig doe ik er ook wel eens een Liga door heen, nou ik kan je zeggen, dat is smullen hier!

Wat is het favoriete avondeten van jouw kindje?
Haha, bruine bonen met appel uit een potje! Zo ranzig, maar de babe vindt het lekker! Ik proef namelijk alles eerst zelf wat ik Mason geef. Maar  zolang Mason het lekker vindt, vindt ik het prima. Van zelfgemaakte hapjes moet hij niet veel weten, hij vindt dat te dik qua structuur en gaat dan kokhalzen. Zodra ik het wat dunner maak met appelmoes onder andere eet meneer het wel. Kleine voorkeur, maar ach mama draait wel!

Geef je ook tussendoortjes?
Ja Mason krijgt als tussendoortjes maisvingers, een Liga koek of een koek van de kleine keuken. Van water of diksap wil hij nog niks weten. 

Wat is het dagelijkse schema van jouw kindje?
07:00 uur: wordt hij wakker.
07:15 uur: een papfles van 180cc met 6 schepjes opvolg melk en 3 schepjes pap.
Daarna speelt Mason tot die gaat slapen.
09:00 uur: fruithap.
09:15 uur: naar bed, voor meestal 1,5 a 2 uur.
Als hij wakker wordt speelt hij vaak nog even tot hij zijn fles weer krijgt.
11:30 uur: flesje 150cc met 5 schepjes opvolgmelk. Proberen nu ook een broodje te geven, maar nog niet echt een hit. Het broodje doop ik  in de opvolg melk..
Daarna spelen of samen even knuffelen op de bank.
13:15 uur: naar bed, meestal voor 2 a 2,5 uur.
Als hij dan wakker wordt krijg hij een flesje of speelt eerst nog even.
15:30 uur: flesje 120cc met 4 schepjes opvolg melk. Als dat op is zet ik hem in de wipper met baby tv aan en krijgt hij of een koekje of wat maisvingers.
17:00-17:30 uur: groentehap.
18:15 uur: in badje als het bad dag is en anders doen we alvast ze pyjama aan en speelt die nog even tot hij zijn laatste fles krijgt.
19:00 uur: 210cc met 7 schepjes opvolg melk en 3 schepjes pap.
19:30 uur: naar bed en slapen, hij slaapt ook vaak al na z’n laatste fles in onze armen.

Heb je nog een tip voor een lekker recept wat jouw kindje lekker vind?
Haha, potje met bruine bonen en appel. Nee ik zeg, spinazie, rijst met witvis! Dikke aanrader ook.

Disclaimer: Deze rubriek is bedoeld om elkaar te helpen, niet om commentaar te geven. Iedere moeder doet het anders en voelt haar eigen kindje zelf het beste aan. Als dit ‘schema’ de beste manier is voor haar kindje, dan is dat zo en daar hoort iedereen respect voor te hebben. Je eigen kindje staat voorop. Niks is goed, niks is fout!

Bedankt voor het delen van jullie dagritme, Natascha. Dat boek hebben wij eerst ook even gebruikt! Fijn dat je daardoor zoveel verschil kunt merken he?  Lijkt het jou ook leuk om het dagritme van jouw kindje te delen? Laat dan even een reactie achter in de comments óf stuur een mailtje naar info@esmeeriemersma.nl

Volg:
Esmee
Esmee

Find me on: Instagram | Facebook

Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?