Eerste keer consultatiebureau

Eerste keer consultatiebureau

Ik heb vaak negatieve dingen gehoord over het consultatiebureau. Vaak volgens hen verkeerde adviezen, verkeerd prikken van vaccinaties of lange uitlooptijden. Wij zijn tot nu toe twee keer bij het consultatiebureau geweest en tot nu toe ben ik er enorm tevreden over.

Eerste keer

De eerste keer dat wij naar het consultatiebureau moesten, was met 4 weken. Lynn werd gewogen, gemeten en er werd uitgebreid onderzoek gedaan door de arts. Doordat wij er blanco in gingen, wisten wij niet zo goed wat ons te wachten stond en hadden ook geen idee hoe het daar eruit zag. Toen wij eenmaal binnenkwamen, mochten we gelijk Lynn uitkleden voor het meten en wegen, niet wetende dat het enorm uitliep. Na ongeveer 3 kwartier uitloop, konden wij eindelijk met haar naar de arts. Aangezien alles goed gaat met Lynn mochten we de voeding ophogen naar 150ml en stonden we binnen 5 minuten weer buiten.

Tweede keer

Met 8 weken mochten wij voor de tweede keer naar het consultatiebureau. Dit keer voor de eerste vaccinaties. De verpleegkundige deed weer uitgebreid onderzoek en nadat ze goedgekeurd was, kreeg ze haar eerste vaccinaties. Twee van die grote prikken in haar bovenbenen. Tijdens de vaccinatie vond Lynn het niet zo leuk, maar na de vaccinatie begon ze te lachen waardoor ik het ook weer iets makkelijker had. Ik werd goed geïnformeerd over de bijwerkingen en dat ik haar iets meer in de gaten moest houden in verband met eventuele reactie op de vaccinaties. Na de vaccinaties heeft zij de hele middag – avond en nacht goed geslapen. Iets verhoging, maar niet schrikbarend.

Vaccinaties

Wij waren er beide snel over uit om haar wel te laten vaccineren – er zijn zat mensen die dit niet doen, voor beide partijen eigen keuze – zodat ze in ieder geval geen gekke dingen ‘kan’ krijgen. Met vaccinaties weet je het nooit, je kunt nog zo goed ingeënt zijn en het alsnog krijgen, maar die kans is enorm klein.

Hebben jullie wel of niet voor vaccineren gekozen?

Volg:
Esmee
Esmee

Find me on: Instagram | Facebook

Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?