Dilemma | Welke gordijnen!?

Dilemma | Welke gordijnen!?

Dus, nu komt de verhuizing in zicht en begin ik aan alles te twijfelen qua interieur. Ik dacht alles goed op mijn netvlies te hebben, niet dus. Gelukkig zijn we over de vloerkleuren het redelijk eens. Maar nu komt het.. de gordijnen. Dit vind ik het lastigste wat er is. Gaat het mooi passen bij het geheel?

Als ik naar mijn werk fiets, kom ik veel huizen tegen en kan het daarom ook niet laten om even naar binnen te kijken. – niet zo netjes he!?- Vooral nu.. Om ideeën op te doen voor het nieuwe huis. Je hebt zooooveel keuze wat gordijnen betreft. Je hebt bijvoorbeeld houten jaloezieën, simpele gordijnen, luxaflex, rolgordijnen en ga zo maar door. Maar aan de andere kant alleen maar leuk dat je zoveel verschillende varianten hebt, geen huis is gelijk ;-). Voor in onze huurwoning hebben wij niet heel veel moeite gedaan met de gordijnen. In de woonkamer hebben we grijze gordijnen op maat laten maken en in de slaapkamer hebben we de oude gordijnen van Danny hangen. Simpelste van het simpelste dus. Maar nu in het nieuwe huis willen we het niet simpel houden. Het is toch een koopwoning en dat moet wel een beetje perfectie hebben – althans, dat vind ik zelf -.

In de woonkamer hebben wij aan de ‘zon’ kant een zonwerend rolgordijn hangen. Deze hebben we overgenomen van de vorige bewoners omdat wij dat wel praktisch vonden voor in de zomer. Als je deze helemaal gesloten hebt, blijft het lekker koel in huis. De kleur van het rolgordijn is grijs, dus dat past goed bij de rest van het interieur. De muren boven de kozijnen worden wit, zodat je wat meer keus hebt qua kleuren voor de gordijnen. Mijn voorkeur voor kleur is toch de grijze kleur die we nu ook in huis hebben hangen. Dus waarschijnlijk gaat dat hem ook worden. Aan de voorkant is de donkere kant van het huis en de kant waar de weg ligt. Mijn voorkeur is om daar houten jaloezieën te hebben. Maar welke kleur!? Zelf vind ik zwart heel gaaf, alleen maakt dit het nog donkerder ben ik bang. Naast de houten jaloezieën komen dezelfde gordijnen als in de woonkamer, dus de kleur grijs. Ik twijfel ontzettend over de kleur van de houten jaloezieën, mijn gevoel zegt wit omdat je dat weer beter kan combineren met de andere gordijnen.

Gelukkig hebben we nog heel even om er over na te denken. Heeft er iemand nog tips voor kleuren gordijnen of de kleur van de jaloezieën? Ik hoor het graag!

Volg:
Esmee
Esmee

Find me on: Instagram | Facebook

Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?