De eerste dag én nacht met Lynn

De eerste dag én nacht met Lynn

Zoals ik al eerder vertelde is Lynn op 24 januari om 16.29 uur geboren. Na een pittige bevalling – bevallingsverhaal nog niet gelezen? KLIK!hebben we eerst even rust genomen om bij te komen en daarna was het ook al vrij snel nacht. Opeens ben je ouders en heb je een baby waar je voor moet zorgen. Benieuwd hoe ik de eerste nacht en dag heb ervaren? Lees maar mee!

Door mijn bevalling moesten Lynn en ik nog een extra nachtje in het ziekenhuis blijven ter observatie. Heel eerlijk gezegd vond ik dat niet zo erg. Gezien de tijd dat zij geboren is, kwam de nacht wel heel snel en om dat gelijk met z’n tweeën te doen, vond ik best een beetje spannend. De eerste uren na de bevalling heeft Lynn bij mij op de borst gelegen en daarna bij Danny zodat ze aan ons kon wennen. Ondertussen kwamen mijn vader, moeder, schoonmoeder en zus langs om bij kleine Lynn te kijken. Eindelijk konden we haar laten zien en haar naam hardop zeggen.

Danny besloot om thuis te gaan slapen omdat Liv ondertussen weer thuis was én omdat hij even een ‘goed’ nachtje wilde maken nadat ik hem van zijn slaap heb gehouden. Rond een uur of half 10 gaat hij die kant op en moest ik nog eens proberen te plassen van de verpleegkundige. Dit lukte nog steeds niet en daardoor besloot zij een scan te maken van mijn blaas. Deze zat mega vol en daardoor moest ik tijdelijk een katheter. Dus, de nacht in met een katheter. Iets waardoor je je amper kunt verplaatsen. Eigenlijk zit je een beetje aan bed gekluisterd. Lynn krijgt een wiegje naast mij en ik hoor haar de hele nacht niet. Omdat ze toch even moet drinken, maken de verpleegsters haar wakker en verschonen haar ondertussen ook. Ik moest dit allemaal uit besteden omdat ik zelf niet uit bed kon. Wat voel je je dan machteloos als je je eigen kind niet eens kunt verschonen. Maar goed, dat kan natuurlijk nog vaak genoeg.

De hele nacht heeft Lynn dus geslapen en kon ik alleen maar naar haar kijken. Ik zat nog vol met adrenaline van de bevalling, dus slapen zat er voor mij niet in. Voor ik het wist was het ook alweer ochtend en stond Danny weer voor mijn neus. De katheter zat nog steeds en de verloskundige besloot dat deze voorlopig ook maar even moest blijven zitten zodat het bij mij een beetje kon herstellen. Ondanks dat, mochten we gelukkig wel naar huis die dag. De kraamzorg werd gebeld en die kwam voor een overdracht naar het ziekenhuis. Normaal hoeft dat niet, maar nu wel omdat ze ook de katheter moest verzorgen. De kinderarts kwam tussendoor nog langs om Lynn te checken en na goedkeuring van hem, mochten we lekker richting huis.

Het genieten kon beginnen. De kraamweek ging van start, iets waar ik heel erg naar uitgekeken heb. Maar of het mij heel goed beviel? Aanstaande maandag deel ik de kraamweek met jullie!

Bedankt voor het lezen.

Liefs,

Esmée

Volg:
Esmee
Esmee

Find me on: Instagram | Facebook

Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?