Borstvoeding of kunstvoeding?

Borstvoeding of kunstvoeding?

Altijd heb ik geroepen dat ik nooit borstvoeding wil gaan geven. Op een of andere manier trok mij dit niet en vond ik het maar eng als je in het openbaar moest voeden. Gelukkig heb je de keuze tussen borstvoeding en kunstvoeding. Zou ik me hier weer aan gehouden hebben? Lees maar mee!

Zwangerschap

Tijdens de zwangerschap heb ik bovenstaande altijd volgehouden. Ik moest er nog steeds niks van weten, dus mijn besluit stond vast. We schaftten alvast genoeg flesjes aan en hadden zelfs aan de kraamzorg doorgegeven dat wij flesvoeding zouden geven. Tot twee weken voor mijn bevalling. Ineens dacht ik heel anders over borstvoeding geven. Het is de beste basis die je kindje kan krijgen én stel dat dit mijn enige zwangerschap zou blijven, dan weet ik nooit hoe het is geweest om borstvoeding te geven. Door dat laatste ging bij mij de knop om. Het kan nu, dus waarom zou ik het niet proberen? Wel met de gedachte dat ik dit niet in het openbaar wilde doen, dus er moest dan ook gekolfd worden mocht het gaan lukken. Dus mijn insteek was om toch te proberen borstvoeding te geven.

Bevalling

Na de bevalling werd Lynn gelijk op mijn borst gelegd en na een paar minuten werd ze aangelegd om haar eerste druppeltjes melk te drinken. Ze hapte gelijk goed aan en werd een natuurtalent genoemd door de verpleegkundigen. De eerste voedingen leken allemaal goed te gaan en Lynn was enorm tevreden. Na een nacht voeden, bleek dat de volgende dag de eerste kloven aanwezig waren. Hierdoor werd het voeden iets pijnlijker, maar was het nog steeds goed te doen.

Kraamweek

In de kraamweek hielp de kraamverzorgster ontzettend goed met het aanleggen van Lynn. Hierdoor werd ik steeds zelfverzekerder en voedde ik ook waar familie bij was. – dit had ik al nooit van mezelf gedacht – Ondertussen hadden wij het kolven ook opgestart omdat ik graag afgekolfde melk wilde geven als wij op pad gingen. Dit ging ook ontzettend goed en vond Lynn het ook niet erg om uit een flesje te drinken. Tot op een gegeven moment ik nog meer kloven kreeg waardoor het bloed eruit stroomde. Het voeden werd enorm pijnlijk en vanaf dat moment durfde ik niet meer te voeden. Na een paar dagen kolven, werd ik steeds vermoeider en kreeg ik mijn twijfels of ik nog wel borstvoeding wilde geven. Na goed overleg met de kraamzorg, hebben wij besloten om over te gaan op kunstvoeding. Deze keuze was iets sneller gemaakt, omdat ik altijd geroepen heb dit te gaan doen. Een blije baby met een blije mama.

Op dit moment

Lynn drinkt prima uit de fles en vind kunstvoeding net zo lekker als borstvoeding. Ze krijgt 5 of 6 flessen over de dag verdeeld met 120cc voeding, maar van het consultatiebureau mag ze al over naar 150cc. Dit stellen we nog even uit, omdat ze de ene keer wel 120cc opdrinkt en de andere keer niet. Misschien dat we het voor de nacht gaan proberen, zodat ze iets langer kan slapen. Alles op zijn tijd! Ik vind het in ieder geval heerlijk om haar ergens mee naar toe te nemen waar ik gewoon in het openbaar kan voeden. Met borstvoeding zou dat ook kunnen natuurlijk, maar dat is niet voor mij weggelegd. 

Hebben jullie borstvoeding gegeven of gelijk kunstvoeding?

Bedankt voor het lezen!

Liefs,
Esmée

Disclaimer: Natuurlijk weet ik dat borstvoeding beter is, met meer antistoffen en dat dat het beste voor je kindje is. Maar het moet je gewoon liggen en als dat niet het geval is, ga je er zelf een beetje onderdoor. Vandaar dat ik de keuze heb gemaakt om kunstvoeding te geven. Ieder zijn eigen ding toch? 

Volg:
Esmee
Esmee

Find me on: Instagram | Facebook

Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?