5 LEUKE EN 5 MINDER LEUKE KANTEN VAN HET BLOGGEN

5 LEUKE EN 5 MINDER LEUKE KANTEN VAN HET BLOGGEN

Inmiddels schrijf ik alweer bijna 2 jaar op esmeeriemersma.nl en dit doe ik nog steeds met ontzettend veel plezier. Ik merk aan mijzelf dat ik nog steeds een beetje zoekende ben hoe ik het wil hebben, maar ook dat het schrijven me steeds makkelijker af gaat. In die twee jaar zijn er genoeg leuke, maar ook iets minder leuke dingen gebeurd. Vandaag mijn 5 leukste dingen aan het bloggen en mijn 5 minder leuke dingen.. Lees je mee?

LEUKE KANTEN VAN HET BLOGGEN:

1. MIJN EI KWIJT KUNNEN

Zoals ik eerder al vertelde, ben ik mijn blog gestart om voornamelijk mijn ei kwijt te kunnen. Sinds onze kinderwens ben ik verschillende mamabloggers gaan volgen. Toen het bij ons niet helemaal wilde lukken, ben ik eerst voor mijzelf alles van me af gaan schrijven. Dit luchtte voor mij enorm op en al snel besloot ik een blog te starten. Eerst voor de huis-tuin en keukenonderwerpen omdat niet iedereen hoefde te weten dat wij bezig waren met onze kinderwens..

2. LEUKE CONTACTEN KRIJGEN

Door mijn blog krijg ik zo-veel verschillende en ontzettend leuke contacten. Mensen gaan zich herkennen in je verhaal en daardoor krijg je verschillende berichtjes. Uiteindelijk heb je hele gesprekken over je kindjes en dat is ontzettend gezellig.

3. INSPIREREND ZIJN VOOR ANDEREN

Dit punt staat voor mij ook wel bovenaan mijn lijstje. Ik merk aan mijzelf dat ik heel veel inspirerende verhalen heb opgezocht tijdens mijn zwangerschap. Vooral over miskramen – wat niet vaak beschreven word – en over bevallingen. Ik ben heel blij dat ik mijn miskraam verhaal heb gedeeld omdat je dan ook een soort van taboe doorbreekt.

4. LEERZAAM

Mijn blog is voor mij ontzettend leerzaam. Je zet natuurlijk veel van je leven online, waardoor je verschillende reacties kunt ontvangen. Dat kan heel positief zijn maar ook zijn er negatieve reacties.

5. ONLINE DAGBOEK

Ik deel ontzettend veel uit ons leven, maar niet alles. Er moet ook een klein beetje privacy blijven. Doordat ik redelijk veel online zet, is dit een soort van online dagboek geworden voor mij. Elke maand deel ik maandupdates van Lynn en dat vind ik voor haar leuk om later terug te lezen. – en voor mezelf natuurlijk, ideaal als je een eerste jaar boek moet invullen terwijl je al bijna 5 maanden achterloopt 😉 –

MINDER LEUKE KANTEN VAN HET BLOGGEN:

1. OVERNAME VAN DINGEN

Ik vind het enorm leuk om inspirerend te zijn voor verschillende mensen. Dus als zij iets van mij overnemen vind ik dat helemaal prima. Maar om letterlijk complete teksten van mijn website te halen, vind ik iets te ver gaan. Verzin dan zelf een tekst in je eigen woorden als je niks kunt bedenken..

2. NEGATIVITEIT

Zoals ik hierboven ook al aangaf krijg je verschillende reacties. Nadat ik mijn flesvoeding verhaal online heb gegooid, kreeg ik hier helaas ook mee te maken. In het begin vond ik het even naar, maar daarna ging bij mij snel de knop om. Het is mijn leven en als mensen daar commentaar op hebben is dat prima.

3. INSTAGRAM

Via Facebook en Instagram promoot ik mijn blog om meer lezers te krijgen. Instagram is ontzettend leuk, als je leuke volgers hebt. Maar wat ik het nadeel aan Instagram vind is dat mensen je gaan volgen, en dan hopen ze dat ze terug gevolgd worden. Als je dit niet binnen een bepaalde tijd doet, word je weer ontvolgt.. Heel irritant.

4. PERFECTIONISME

Dit is wel een puntje bij mij. Ik ben ontzettend perfectionistisch en ben daarom soms best lang bezig met een artikel. Ik wil het liefst dat het in de puntjes toe goed is en zo min mogelijk fouten. Ik ben geen pro in mega goede teksten, maar dit probeer ik wel zoveel mogelijk.

5. ARTIKEL SCOORT MINDER DAN GEHOOPT

Voor mijn gevoel heb ik een leuk en goed artikel geplaatst waar veel mensen wat aan kunnen hebben, maar het bereik is dan niet helemaal optimaal. Daardoor missen veel mensen dit artikel en word het minder gelezen dan ik verwacht had.

Zo, dit was een hele lijst hé? Zijn er bloggers die zich hier in herkennen?

Bedankt voor het lezen!

Volg:
Esmee
Esmee

Find me on: Instagram | Facebook

Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?