10 X TIPS OM OP EEN ROMMELMARKT TE GAAN STAAN

10 X TIPS OM OP EEN ROMMELMARKT TE GAAN STAAN

Zoals jullie konden lezen in mijn diary heb ik twee weken geleden een dag op de rommelmarkt gestaan. Ik heb van te voren mijn zolder helemaal uitgeplozen en opgeruimd, de kledingkast van mijzelf en de kledingkast van Lynn. Ik vind het namelijk leuk om andere mensen blij te maken met mijn spullen wat ik niet meer gebruik. Ik heb 10 tips voor jullie om op een rommelmarkt te gaan staan, lees je mee? 

Al vanaf jongs af aan heb ik een paar keer met mijn moeder op de rommelmarkt gestaan. Ik mocht dan mijn speelgoed verkopen en van de verdiende centjes weer nieuw speelgoed kopen. Ik vond dat altijd fantastisch, dus nu besloten we weer eens op de rommelmarkt te gaan staan. Maar dan zonder speelgoed 😉 Ik had ontzettend veel kleding van Lynn, decoratie voor in huis, kleding van mijzelf en nog wat hebbedingetjes wat ik ooit gekocht heb, maar wat uiteindelijk nooit gebruikt is. Ik verzamelde alle spullen en op zaterdagochtend vroeg, heel vroeg vertrok ik samen met mijn vriendin, moeder en zus naar de rommelmarkt in Franeker. De stad waar ik opgegroeid ben en waar ze één keer per jaar een feestweek hebben mét rommelmarkt. Het was een lange, drukke, gezellige dag, maar voor de volgende keer zou ik het toch iets anders aanpakken.

Mijn 10 tips voor het deelnemen aan een rommelmarkt:

 1. Zorg dat je op tijd bent.
  In mijn naaste omgeving werden wij door verschillende mensen uitgelachen dat wij om 05.00 uur daar wilden zijn voor een plekje. Achteraf was dat maar goed ook, want er waren meer mensen die dat dachten en daardoor waren er al aardig wat plekjes bezet.
 2. Zoek het juiste plekje.
  Het mooiste is om zo dicht mogelijk bij het winkelcentrum te zitten, daar komen namelijk de meeste mensen langs. Dus dan heb je het meeste kans op mensen die ook iets willen kopen. Wij stonden nu wel op een mooi plekje alleen helaas tussen allemaal kleedjes met baby kleding, dus dat wilde minder verkopen omdat er teveel aanbod was. 
 3. Maak het overzichtelijk. 
  Inmiddels hadden wij met zijn vieren een hele straat. Mijn zus had een kleedje met spullen, mijn moeder beheerde de tafel met kleding en mijn vriendin en ik hadden ook ons eigen kleedje. Voor de dameskleding hadden wij een behangtafel en een zelfgemaakt kledingrek. Je merkte gelijk dat daar aardig interesse in was, vooral op de tafel. Mensen hoeven niet te bukken om spullen uit te zoeken.
 4. Neem genoeg kleding/warme thee voor jezelf mee. 
  In de ochtend om 05.00 uur is het rond deze tijd nog redelijk koud. De winterjas, sjaals en verschillende lagen kleding konden zeker aan. Als eenmaal alles uitgestald is, is het wachten op de mensen. Er zijn genoeg mensen die om 06.00 uur verschillende koopjes eruit slepen, maar het meeste komt toch pas rond een uur of 10.
 5. Neem een lekkere stoel mee om zelf op te zitten.
  Nou deze tip had ik zelf even wat eerder moeten bedenken. Ik had twee inklapbare krukjes mee, maar geloof mij. Een hele dag daar op zitten, breekt je rug. Gelukkig had mijn vriendin wel een goede stoel mee, dus konden wij ondertussen even afwisselen.
 6. Neem niet teveel spullen mee. 
  Dit is een lastige, althans dat vond ik. Ik had aardig wat spullen mee, waardoor het overzicht snel weg was en ik teveel aanbod had om alles kwijt te raken. Mijn kleedje lag uiteindelijk helemaal vol met babykleding, waardoor de andere spullen in de tassen bleven zitten. Steeds als er iets verkocht werd, vulde ik het kleedje weer aan waardoor het leek dat je de hele dag niks kwijt kon raken.
 7. Doe niet te moeilijk over de prijzen. 
  Ik had een paar prijzen in mijn hoofd wat ik er absoluut voor wilde hebben en daar hield ik me aan het begin ook redelijk aan. Maar dat moet je eigenlijk niet willen. Iedereen bied minder en als ze er dat niet voor krijgen, leggen ze het net zo hard weer terug. Op een gegeven moment was ik daar dus klaar mee, omdat ik het liefst niks meer mee nam naar huis, dus ging makkelijker met de mensen mee.
 8. Maak een praatje met mensen als ze jouw kleedje bekijken. 
  Stel mensen vragen: Zit er iets voor u bij? Bent u naar iets op zoek? Doordat het bij ons minder overzichtelijk was dan bij de meesten, hielp je daar wel mensen mee omdat je zelf weet wat er tussen ligt. Ik had heel vaak de vraag welke maten kleding er lagen, omdat ze ook niet durven te ‘graaien’.
 9. Zorg dat je niet alleen gaat zitten. 
  Het gezelligste is om wel met genoeg mensen te gaan zitten. Als je alleen gaat zitten, wordt het een hele lange dag en dat moet je niet willen. Wij waren met zijn vieren en tussendoor kwamen er ook nog genoeg familieleden langs, dus dat was enorm gezellig.
 10. Altijd blijven lachen. 
  Misschien wel de belangrijkste tip. Probeer er een leuke dag van te maken, ook al verkoop je bijna niks. Ik vind het heerlijk om mensen te kijken en kan me daar zo een hele dag mee vermaken. En doordat je lacht, reageren mensen weer op jou.

Dit waren ze, mijn 10 tips voor het deelnemen aan een rommelmarkt. Ik ben benieuwd, heb jij wel eens op een rommelmarkt gestaan? Of vind je het leuker om te gaan sneupen?

Bedankt voor het lezen.

Bron plaatje: https://agenda.ditisonzewijk.nl/activiteit/rommelmarkt/ 

Volg:
Esmee
Esmee

Find me on: Instagram | Facebook

Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?